FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 15/05/2023

Tret de sortida a les jornades de Verdaguer excursionista

Excursionisme Diada Verdaguer Excursionista

Gavà ha celebrat el que ha estat la 18a Diada Verdaguer Excursionista amb la presentació de les sis rutes literàries que s’ha programat des de la Unió Muntanyenca Eramprunyà. Rutes de diferents nivells i dificultat per poder-les realitzar per totes les edats i en localitzacions geogràfiques diferents. Des de Barcelona fins a Vic i els Pirineus.

L’acte es va tancar amb la conferència de Bernat GasullLa muntanya i Mossèn Cinto” al voltant de l’obra del propi autor Les ascensions de Verdaguer al Pirineu i Maleïda: l’aventura de Jacint Verdaguer.
La sala amb l’aforament complet, amb unes quaranta persones, s’hi va arribar a desenvolupar una vetllada entretinguda en donar a conèixer els diferents itineraris proposats per la comissió d’enguany. L’acte va comptar amb l’assistència del representant de la vegueria del Baix Llobregat Lluís Solé, el cocap de l’Àrea d’Entitats Carles Xavier Pons i el responsable d’Excursionisme Cultural (Josep Pérez).

Mira la peça informativa de  TV Gavà

El programa per a l’edició d’enguany és el següent:

 • 21 de maig. Jornada d’activitats a Folgueroles:
  • Ruta literària pels carrers de Folgueroles, 3 km  (activitat combinada amb visita a la Casa Museu Verdaguer). Inscripció requerida.
  • Ruta literària pels volts de Folgueroles, 8 km (activitat combinada amb visita a la Casa Museu Verdaguer). Inscripció requerida.
  • Ruta literària amb sortida i arribada a Folgueroles, 16 km (activitat combinada amb visita a la Casa Museu Verdaguer). Inscripció requerida.
 • 27 de maig. Ruta literària per Vic i la Plana. Inscripció requerida.
 • 10-11 de juny. Ruta BCN Vil·la Joana – Montjuïc
  • Ruta literària amb activitats culturals organitzades per la Fundació Jacint Verdaguer, l’Ass. Amics de Verdaguer i el MUHBA Vil·la Joana.
  • Ruta per fonts de Collserola
  • Visita guiada a Casa Museu Verdaguer
 • 12 de juny. A les 8h amb sortida a Beuda
  • Ascensió al Santuari del Mont, 11km +800m, amb guiatge temàtic de Bernat Gasull (biòleg i gran coneixedor de la vida de Verdaguer.)
 • 29 de juliol. Ruta Montsent de Pallars
  • Excursió al Montsent de Pallars, que va transitar Verdaguer en els darrers dies de juliol de 1883. Comença la ruta a l’estany de Sallente.
  • Dificultat: en la línia d’exigència marcada per Verdaguer: 1.400m de desnivell positiu,  1.400m de desnivell negatiu i uns 17km de recorregut. S’haurà d’acreditar una molt bona forma.

Per a qualsevol dubte sobre l’esdeveniment, podeu contactar amb l’entitats organitzadora mitjançant el correu electrònic umegava@gmail.com.

Què és la Diada Verdaguer Excursionista?

La Diada Verdaguer Excursionista és una iniciativa organitzada per una entitat diferent cada any, amb el suport de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, la Fundació Jacint Verdaguer, els Amics de Verdaguer i MUHBA-Vil·la Joana, que vol reivindicar la figura del poeta Jacint Verdaguer com a excursionista.

La Comissió Verdaguer està integrada per la Unió Excursionista de Catalunya, el Centre Excursionista de Catalunya, el Club Excursionista de Gràcia, el Centre Excursionista Àliga, l’Associació Excursionista d’Etnografia i Folklore, Foment Excursionista de Barcelona, la Penya Excirsionista Guimerà, la Secció de Muntanya del Reus Deportiu, el Club Excursionista Pirenaic, la Secció Excurcsionista del Club Natació Igualada, l’Agrupació Excursionista Talaia de Vilanova i la Geltrú, la Secció Excursionista de l’Ateneu Santjustenc i el Club Muntanyenc de Mollet.