FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 21/03/2016

Tres medalles per a la Selecció Catalana de Raquetes de Neu a la Ciaspoladalpina

Raquetes de neu

La Selecció Catalana de Raquetes de Neu de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ha participat a la cursa Ciaspoladalpina Foppolo, a la província de Bèrgam (Itàlia), aquest dissabte 19. Amb aquesta competició la selecció ha tancat la temporada competitiva internacional.

El circuit, com és habitual a les curses de raquetes de neu a Itàlia, ha sigut molt ràpid, amb només 250 metres de desnivell positiu, i 9 quilòmetres de recorregut. La selecció catalana ha corregut amb una representació de sis atletes.

En categoria masculina absoluta, Just Sociats (CE Terrassa) ha creuat en segona posició la línia de meta, “tot i patir una grip que no li m’ha permès anar al cent per cent”, comenta. L’italià Filippo Barizza, guanyador del recent open internacional Guils-Fontanera, ha sigut el guanyador de la Ciaspoladalpina, amb un temps de 38 minuts i 48 segons. Elia Ballestra, també italià, ha sigut el tercer classificat. El corredor Jordi Uró (AE Mountain Runners del Berguedà) ha arribat en quarta posició però ha sigut desqualificat per cometre un error en el traçat del circuit i retallar distància.

Ragna Debats (CEM La Cameta Coixa) i Sílvia Leal (CE Pontsicà) han sigut primera i segona respectivament en categoria femenina absoluta. Or i plata per les catalanes, i tercera plaça per la italiana Lara Bonora. Debats ha fet un gran temps, 45 minuts i 17 segons, quedant sisena de la classificació general absoluta.

En categoria masculina veterans Albert Ferrer (UEC Anoia) i Pere Fàbregues (Corredors de Fons de Viladecavalls) han sigut segon i tercer respectivament. També han entrat al Top 10 de la classificació general absoluta, aconseguint una cinquena i vuitena plaça.

El balanç de la temporada per a la Selecció Catalana de Raquetes de Neu de la FEEC ha sigut molt positiu. Als bons resultats d’aquesta última cursa internacional, s’han de sumar els aconseguits al Campionat del Món de Vezza d’Oglio (Itàlia), Siljan Snowshoe (Suècia), i Ciaspolada (Itàlia).  La selecció ha acumulat un total de 13 medalles, entre les que es troben les de campions i subcampions mundials en categoria júnior de Jan Margarit (AE Mountain Runners del Berguedà) i Marc Traserra (CE Voltreganès ARS).

Fotografies / Just Sociats

[table id=201 /]