FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 04/02/2015

Tres catalans es converteixen en els primers alpinistes no russos en escalar cascades de gel a Siberia

Alpinisme Escalada

Rafa Vadillo, Antón Fontdevila i Xavi Pérez Gil, del Club Alpí Virtual, membre de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, s’han convertit en els primers alpinistes que no són de nacionalitat russa que escalen les cascades de gel de Siberia. Els tres catalans acaben de tornar a casa després d’un viatge amb l’alpinista i activista de l’escalada de cascades de gel a Rússia, Iván Témerev, que el Club Alpí Virtual va convidar fa uns mesos al Ral·li d’Escalada de Terradets, el 20 de setembre.

Després de Terradets, Témerev va proposar a Rafa Vadillo anar a escalar cascades de gel a Rússia i, el passat 13 de gener, juntament amb Anton Fontdevila i Xavi Pérez Gil, marxaven cap a Siberia, just quan allà començava una “onada de calor”. Aquest canvi de temperatures ha estat afavoridor per als escaladors, perquè les temperatures no han baixat més de -20 graus centígrads a les nits i s’han mogut entre els -10 i els -12 durant el dia.

Els alpinistes han escalat la cascada Hrapovskite (300 m, II+/4) i Kra-Tik (160 m, II+/4+), prop del poble d’Aktash a les portes de les muntanyes Altai. També s’han desplaçat a la Vall de Chulysman on han escalat algunes de les cascades més boniques de la vall, com la Katu-Yarik (150 m, III/5) i la Baja-Kaya (120 m, III+/5).