FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 19/02/2014

Tres ascensions protagonitzades per catalans opten al premi Piolets d’Or 2013

Alpinisme Escalada

L’organització Piolets d’Or 2014 ha fet pública la llista preliminar de les activitats més destacades que optaran al premi a les millors ascensions del 2013. Serà la 22a edició i es celebrarà a la localitat francesa de Chamonix el proper més de març. Tres de les nominacions de la Super Big List estan protagonitzades per esportistes catalans: la Trans Classic Pirene, d’Eloi Callado; la ruta al Kang Nachugo, de Santi Padrós; i el Arakam Tse de Silvestre Barrientos, Alfons Gastón, Josep Maria Esquirol i Ferran Rodríguez.

La Super Big List, que compta amb 74 activitats destacades, suposa la primera selecció que finalitzarà amb l’entrega de premis d’aquí un més. Aquesta edició compta també amb ascensions d’escalada i, no només alpinime, com fins ara.

La Trans Classic Pirene, d’Eloi Callado

El barcelonès ha creuat els Pirineus en solitari i a peu durant 67 dies, en els quals ha recorregut 1.200 quilòmetres i ha escalat 55 vies. Cal destacar les ascensions a la cara nord del Vignemale i les clàssiques de Gavarnie, la majoria compreses entre un 5c i un 6b. És l’únic reconeixement dels Pirineus en aquesta edició dels Piolets d’Or.

La Ruta Kang Nachugo, de Santi Padrós

L’alpinista Santi Padrós, juntament amb el seu Company de cordada eslovè Domen Kastelic, va obrir una nova ruta de 1.500 metres al Kang Nachugo (6.735 metres) del Nepal. La nova via l’han anomenat Monsoon i van tardar dos dies a obrir-la a causa de la neu i el gel.

El Arakam Tse de Silvestre Barrientos, Alfons Gastón, Josep Maria Esquirol i Ferran Rodríguez

També al Nepal, destaca l’ascensió d’aquests quatre alpinistes catalans al Arakam Tse (5.904 metres) per una nova via anomenada Tatopani (1000 metres VI/5+, M5+). Aquesta ruta és la primera que és coneix en aquest pic.