FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 29/05/2019

Trenta anys de Mountain Wilderness Catalunya

Cultura Societat

Tres dècades de compromís amb la natura, el medi ambient i la muntanya. Tres dècades de preservar els espais de muntanya amb els seus valors naturals intrínsecs. Tres dècades desenvolupant un excursionisme en llibertat, amb el principi de no deixar cap rastre que pertorbi l’experiència a muntanya dels posteriors visitants. Tres dècades de Mountain Wilderness Catalunya.

L’entitat arriba als 30 anys i ho ha celebrat amb un acte a la seu del Centre Excursionista de Catalunya el dimarts 28 de maig. La pel·lícula Everest Green, Premi Mountain Wilderness del Festival de Cinema de Muntanya de Torelló 2018 ha estat la inauguradora d’aquesta cerimònia.

El president de la FEEC, Jordi Merino, ha volgut recordar orgullós els orígens d’aquesta associació sense ànim de lucre, quan un grup de muntanyencs catalans liderats per Jordi Pons es van reunir a la seu de la FEEC per posar en marxa aquesta iniciativa. Era el juny de 1989. Dos anys després debutaven a la Vall de Mulleres amb un enorme volum de residus recollits, una acció que suposà un gran impacte.

Fou amb l’empenta inicial de gent com Joan Cervera o Josep Sicart que l’entitat va créixer i desenvolupà aquestes primeres accions en defensa de l’alta muntanya. En aquesta celebració dels 30 anys de l’entitat, es va voler fer un homenatge a Cervera, com a president d’Honor de Mountain Wilderness Catalunya.

Merino va voler agrair aquesta gran tasca que du a terme l’entitat, i més en un moment com el que ens trobem ara, quan la massificació que està patint la muntanya és un dels reptes que entre tots hem de saber gestionar.

Fotos / Miquel Rafa i Mountain Wilderness Catalunya