FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Torna l’Ohmamiglú, la trobada catalana de constructors d’iglús a la Molina | FEEC

Notícies - 10/02/2014

Torna l’Ohmamiglú, la trobada catalana de constructors d’iglús a la Molina

L’Associació de Constructors d’Iglús de Catalunya organitza la divuitena edició de la Trobada anual de constructors d’iglús, Ohmamiglú 2014, que tindrà lloc al Clot de l’Hospital, a la zona dels Alabaus de l’estació d’esquí de la Molina, el cap de setmana del 15 i 16 de febrer.

L’esdeveniment començarà dissabte 15 de febrer amb la construcció d’uns 30 o 40 iglús de les 9 del matí a les 3 de la tarda. A partir de les 17 hores, l’Associació de Constructors d’Iglús ha organitzat un acte cultural al local Picnic de l’Estació d’Esquí de la Molina, al costat de les oficines centrals, prop del Telecabina Alp 2500. Enguany l’acte comptarà amb la col·laboració del blogger i viatger, Jordi Canals-Soler, que presentarà la seva expedició “Pol Nord via Svalbard amb esquís”.

Escultura de grans dimensions

A continuació, l’Equip d’escultors de neu “Despertaferro”, que ha representat Catalunya en el campionat mundial d’aquesta activitat artística, aprofitaran l’estada a la Cerdanya per tallar una escultura de grans dimensions a les pistes de la Molina. L’escultura parteix d’un bloc de neu de 3 x 3 x 3 i tardaran tres dies en acabar-lo. Es convida al públic a visitar l’obra i col·laborar activament en aquesta creació artística.

La jornada de dissabte conclourà amb un sopar a la brasa a la vora del foc i després es dormirà als iglús. El dia següent hi haurà esmorzar i per concloure l’estada, a les 11 hores es farà el lliurament de premis i la clausura per part dels representants de l’Ajuntament de Toses, l’Ajuntament d’Alp i de l’estació d’esquí de la Molina.