FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 04/03/2019

Tècnics i instructors assisteixen a una formació d’allaus

Formació

Volem que els nostres tècnics i instructors segueixin oferint una formació de qualitat. És per aquest motiu que Glòria Martí, tècnica de la Unitat de Predicció de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya ha impartit un curs d’allaus a la seu de la FEEC, destinada a tots els membres de l’Escola Catalana d’Alta Muntanya i directors tècnics de la federació. Una trentena de membres han assistit a aquesta formació organitzada pel Comitè de Seguretat de la FEEC.

El curs s’ha centrat en els continguts en predicció d’allaus estàndards en l’àmbit europeu. L’objectiu d’aquesta formació era oferir una eina útil per les activitats formatives que realitzen els tècnics en seguretat per allaus i també explicar les eines que poden trobar als butlletins de perill d’allaus per planificar les sortides.

Glòria Martí ha fet una explicació detallada a nivell d’usuari de l’escala de perill d’allaus. Aquesta inclou les mides d’allaus i informació que complementa el grau de perill d’aquestes. Un contingut que es pot trobar al seu web. Finalment, també s’ha tractat l’Avalanche Problem, una eina de gestió sobre el terreny.

Aquest ha estat un curs de reciclatge per tal que tots aquells que ofereixen formació coneguin nous àmbits de treball relacionats amb les allaus.