FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Quim P. Casadesús
Foto: Quim P. Casadesús

Notícies - 31/03/2023

Tancat l’accés al Parc Natural de Montserrat per l’elevat risc d’incendi

Anoia Bages Baix Llobregat Excursionisme Natura Refugis

Agents Rurals activa el nivell 3 del Pla Alfa a quatre municipis de l’entorn de Montserrat per aquest cap de setmana, i es restringiran els accessos al Parc Natural de Montserrat.

L’alt nivell d’incendis en què es troba bona part del país ha obligat al Govern català ha activar el Pla Alfa en Nivell2 a pràcticament tot Catalunya. En total 30 de les 42 comarques catalanes han activat el nivell 2 del Pla Alfa però només el massís de Montserrat té activat el nivell 3 on es faran restriccions que tancaran els accessos i prohibiran la realització d’activitats a la zona a partir d’aquest dissabte i durant 48h.

Aquesta afectació obliga a tancar el refugi d’Agulles amb tots els seus serveis aquest cap de setmana. Des de la Central de Reserves dels refugis de la FEEC es farà la devolució de l’import de la reserva per a tothom que tenia reserva feta per aquest cap de setmana.

El refugi d’Agulles obligat a tancar

El Govern ha fet una crida aquest divendres a extremar les precaucions durant els pròxims dies en qualsevol activitat al medi natural, ja que les condicions meteorològiques previstes i l’estat actual de la vegetació (molt afectada per la sequera) fan que qualsevol ignició pugui esdevenir un incendi forestal important.

El Cos d’Agents Rurals farà vigilància exclusiva d’incendis mentre duri aquest episodi de perill d’incendi, tant per via terrestre com per via aèria, amb helicòpter. El GEPIF (Departament d’Acció Climàtica) i les ADF també faranvigilància activa.

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha emès un informe d’episodi de perill d’incendi que alerta d’una situació més complicada i més llarga que la del passat cap de setmana. L’episodi de perill s’ha iniciat aquest divendres al matí amb un escenari de vent de l’oest que evolucionarà ràpidament cap a nord- oest aquest dissabte.

Només quedaran oberts els accessos al Monestir per  ctra. BP-1103 i BP-1121, amb l’Aeri de Montserrat  i el Cremallera.