FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 16/04/2019

SuperSants BTT combina cultura i esport

Ripollès BTT

El Grup Excursionista de Campdevànol ha organitzat la segona prova del calendari no competitiu de Rodacamins amb la SuperSants BTT que ha aglomerat un centenar de participants en una jornada marcada per esport i cultura el darrer 14 d’abril.

En categoria popular, la 5 Sants tenia una dificultat tècnica mitja que recorria els voltants de Campdevànol per pistes i corriols. Un total de 25,12 quilòmetres i 812 metres de desnivell han apropat els ciclistes a les ermites més emblemàtiques del municipi.

A més a més, el calendari de rodacamins també engloba dues categories més: la familiar i la d’experts. Ambdues categories les podrem trobar en algunes de les proves del calendari, tot i així no estaran present a totes, com per exemple, la categoria d’experts només està present en 3 de les 8 proves del calendari.

En aquest cas, l’entitat va preparar dos itineraris més per a tots els apassionats de les dues rodes. La ruta curta, anomenada Sants, estava indicada per a famílies, amb una dificultat tècnica baixa i amb una longitud de 8 quilòmetres i 150 metres de desnivell. Pels amants dels reptes, la 10 Sants tenia un total de 51,69 quilòmetres en 1.826 metres de desnivell, amb una dificultat tècnica alta que enllaçava  les ermites de Campdevànol: Sant Marc, Sant Quintí de Puigrodon, Sant Llorenç de Campdevànol, Sant Pere d´Aüira, San Cristòfol la Vella, Sant Cristòfol cementiri, Sant Cristòfol poble, Sant Martí d’Armàncies, Sant Grau i Sant Martí vell.

 

20La Baixada de les Rieres la propera del calendari

L’Agrupació Cientifico-Excursionista de Mataró serà l’encarregada d’organitzar la propera prova el 27 d’abril. La Baixada de les Rieres constarà d’un total de 29 quilòmetres i 430 metres de desnivell i recorrerà, a través d’una ruta circular, un dels trets més característics del territori: les rieres que transcorren des de la Serralada Litoral fins a les platges sorrenques que caracteritzen el Maresme.

Les inscripcions d’aquesta prova es formalitzaran a través de la pàgina de la FEEC fins al 25 d’abril.