FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 08/06/2016

S’inicia la fase final de les obres de millora del camí del Pedraforca per preservar la tartera

Excursionisme

Les millores del camí que puja per la vora sud del Pedraforca serviran per alleugerir el pes que suporta actualment la tartera. L’objectiu és el de redibuixar el sender del PR-C 123 i que aquest quedi de forma permanent com a lloc de pas alternatiu a l’actual descens que majoritàriament es fa per la tartera. Una tartera que ha quedat erosionada a causa de la molta activitat que suporta la muntanya.

Es calcula que unes 23.000 persones pugen anualment al Pedraforca. Fa tres anys el Govern català ja va iniciar els treballs de condicionament i millora de l’antic camí de la tartera del Pedraforca.

Ara la nova millora, que compta amb un pressupost de 46.000 euros, ha de permetre la regeneració de l’actual tartera. Segons han explicat els responsables del Parc Nartural del Cadí Moixeró, responsables de les obres,  les millores per a construir el nou sender es fan utilitzant elements naturals que respectin el terreny i que s’integrin al territori. Les obres van començar el passat dinou de maig i aquest mes de juny s’entra en la fase final de millora que en principi farà que el camí estigui llest per Sant Joan.

Captura de pantalla 2016-06-08 a les 13.17.53