FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Roger Mestres
Foto: Roger Mestres

Notícies - 12/06/2021

Sheila Avilés i Pere Rullan campions de Catalunya de curses verticals a Núria

Ripollès Curses per Muntanya Curses per Muntanya

Sheila Avilés (CEM La Cameta Coixa) i Pere Rullan (La Molina Club d’Esports) s’han proclamat campions de Catalunya de Curses Verticals. Ambdós han estat els més ràpids en superar els 3,78 quilòmetres de distància i 986 de desnivell de l’Olla Vertical, que separaven el santuari de Núria amb el cim del Puigmal (2.913m).  La cursa, organitzada per l’UE Vic, ha estat la prova escollida per acollir el sisè Campionat de Catalunya de Curses Verticals, reunint a uns 120 corredors.

L’altíssim nivell de corredors s’ha posat de manifest en la línia d’arribada, on els quatre primers classificats de la general han aconseguit rebaixar el temps rècord de la prova, establert per Eduard Hernández al 2018. Pere Rullan segueix intractable en aquesta modalitat i ha mostrat la seva superioritat amb un nou triomf. A més, el de Sóller ha establert un nou registre de la prova deixant el llistó en un estratosfèric temps de 42’24”, alçant-se amb el màxim guardó català per tercera vegada consecutiva en les sis edicions disputades.

A Rullan l’han acompanyat al pòdium el francès David Sinclair (SBSTA) tot i que no puntuava per al campionat, i el pallarès Arnau Cases (Espot Esquí Club Valls d’Àneu). El cerdà Jordi Alís (Cerdanya Skimo Team) quart, s’ha penjat el bronze d’aquest campionat.

En categoria femenina, Sheila Avilés sembla haver deixat enrere les lesions que l’han tingut apartada de la competició i ha mostrat una de les seves millors cares. Amb fermesa, no ha deixat opció a les seves rivals i s’ha endut un còmode triomf després de 52’40”, revalidant la victòria aconseguida en 2019.  La francesa Sagnes Mathilde Claire ha pujat al segon calaix del podi tot i no comptar pel campionat, mentre que una de les revelacions d’aquesta temporada, Anna Guirado (Trail Xics Montseny) ha ocupat la tercera posició, seguint amb la bona línia que està demostrant aquesta campanya. Gisela Carrión, ben tornada a la competició, ha estat cinquena de la general i amb un bronze en el Campionat com a recompensa, en el seu retorn després de superar diferents molèsties físiques.

Classificacions Olla de Núria Vertical

La prova vertical ha estat l’avançament del que succeirà demà en la 14a edició de L’Olla de Núria. L’emblemàtica cursa decidirà els campions de Catalunya de Curses per Muntanya.