FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 12/05/2015

S’ha registrat un nou terratrèmol de magnitud 7,4 a prop del camp base de l’Everest

La terra ha tornat a tremolar al Nepal dues setmanes després del terratrèmol que va deixar més de 8.000 morts, segons informen diversos mitjans de comunicació. El nou sisme, de magnitud 7,4 en l’escala Richter, té l’epicentre a Namchebazar, a 18 km del camp base de l’Everest, al nord-est de Kàtmandu. El sisme s’ha produït a la zona més afectada pel terratrèmol del passat 25 d’abril, de magnitud 7,8.

El Ministeri d’Interior del Nepal també ha informat a través del seu compte de Twitter d’un moviment sísmic amb epicentre entre Dolakha i Sindhupalchowk, zona aquesta última en la qual es van produir més de la tercera part dels més de 8.000 morts registrats fins ara com conseqüència de l’anterior terratrèmol. Igual que va passar en el primer sisme, el tremolor s’ha sentit a la capital Índia, Nova Delhi, i a Dacca, la capital de Bangla Desh.

Dels muntanyencs catalans que estan a la zona, Kilian Jornet ha confirmat al seu compte de Twitter que es troba fora de perill, igual que tot el seu equip. Per la seva banda Ferran Latorre i Núria Picas ja es troben a casa des del passat 9 de maig. Pel que fa als grups de rescat de l’Estat espanyol, els membres del GREIM desplaçats van arribar ahir a l’aeroport de Saragossa. A la zona només s’hi ha quedat un equip de la policia científica espanyola per a la identificació de cosos.

Sense notícies dels excursionistes asturians

Les esperances per trobar en vida els excursionistes asturians s’han esvaït, després de dues setmanes del terratrèmol del 25 d’abril. Ángel Hernández, Egidi García, Sabino Fernández i Jesús Mosteirín van sortir cap a la zona de Langtang el passat 17 d’abril i tenien previst tornar el 2 de maig. Muntanyencs d’Avilés, tres d’ells pertanyen al grup de muntanya Esidesa, mentre que Àngel, que viatjava al país per quarta vegada, és membre del grup de Corvera. Viatjaven amb dues guies nepalesos, Mahesh i Singe Lama.

Havien traçat una ruta de ‘trekking’ al Parc Nacional de Langtang, una de les zones més habituals al Nepal per practicar senderisme. Les seves famílies creuen que el terratrèmol els va sorprendre en Kyanjin Gompa, a uns 80 quilòmetres de Katmandú. El del 25 d’abril va ser el terratrèmol de major magnitud al Nepal en 80 anys, i el pitjor a la regió de l’Himàlaia en una dècada. En 2005 un altre sisme va ocasionar més de 84.000 morts al Caixmir.