FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Pat Soler - FEEC
Foto: Pat Soler - FEEC

Notícies - 29/10/2023

Sergi Beltran i Maria Benito guanyen la Copa Catalana de Curses per Muntanya

Vallès Occidental Curses per Muntanya Curses per Muntanya

La Trail FEM SUI de Sant Antoni de Vilamajor (Vallès Oriental) ha estat l’encarregada de tancar la 21a Copa Catalana de Curses per Muntanya. Una prova que ha estat decisiva per acabar de configurar el resultat final de la Copa Catalana, amb un recorregut trencames amb el seu punt àlgid al cim del Sui a una altitud de 1.322 metres, amb unes impressionants vistes al Matagalls i al Turó de l’Home, i una corredora però tècnica baixada fins tornar a Sant Antoni de Vilamajor en la que han participat una vuitantena de participants.

Sergi Beltrán i Maria Benito pujen al podi a la FEM SUI i es fan amb el títol de Campions de Copa 2023.

Sergi Beltrán (Ass. Esportiva Ekke Lleida) ha blindat la seva victòria a la Copa 2023 a la FEM SUI.

El corredor de l’Associació Esportiva Ekke Lleida va guanyar a Aristot, i com ha fer a la FEM SUI es va fer un segon lloc a Monsant. 

Beltrán ha creuat la línia de meta de la mà del Pau Lleixà (Centre Exta. Trencacims), al qual finalment el cronòmetre li ha atorgat la victòria amb un temps de 2:49:31 en una cursa en la qual els dos corredors han liderat junts.

Passaven junts, a poc segons de diferencia, pel Sui i han baixat plegats fins a Sant Antoni de Vilamajor. El jove promesa, Oriol Marín, ha completat el podi amb un temps de 1:45:31.

Maria Benito (Cordada Ass.Exta) principal favorita, tampoc ha fallat, la corredora de Madrid, ha fet una temporada rodona amb aquesta última victòria a la FEM SUI.

Benito acumula amb aquesta 3 ors en aquesta copa. Va guanyar a Molló, Aristot, i va fer també una segona posició a Monsant. Amb un temps de 3:43:09 hores, ha liderat gran part de la cursa al costat de Eva Cristina Llobet, amb qui han arribat plegades al punt més alt de la cursa, el cim del Sui.

A la baixada, tot i que Benito sempre diu que se li donen molt malament les baixades tècniques, ha pogut exprimir-se, sobretot a l’última part de la cursa marcadament corredora, deixant una mica enrere Llobet, que ha estat la segona dona a meta amb un temps de 3:51:58, a una mica més de 8 minuts.

Frec a frec amb Llobet ha arribat Ivet Navarro (Grup.Exta. Manlleu) a sis segons de Llobet.

En les categories de promoció:

Una júnior de 17 km, i d’idèntic recorregut a la expressió, amb molt poca participació, però amb tres joves molt ràpids i competitius. El podi s’ha resolt amb Lluc Torné (Club Exta. UEC Anoia) amb un destacable temps de 1:19:09, Nil Alonso (Club Exta. UEC Anoia) i Oriol Gibert (Club Exta. Montblanc).

A la juvenil de 12 km més noms però també pocs corredors, s’ha resolt amb els yetis el més amunt del podi. Victoria per Jorge Font (Yetis Collserola), baixant de l’hora amb un temps de 00:53:02. Ramón Pujol (Unió Exta. Vic) i Biel Rasero (Yetis Collserola) han completat el podi masculí. Tant sols dues fèmines a la categoria: Lucía Martínez amn 1:08:16 (Yetis Collserola) i Clàudia Martin (Yetis Collserola) són or i plata respectivament.

En cadets, una cursa de 9 km. Nil Rovira  amb 00:41:06 (Yetis Collserola), Alex Canyada (Kames Kids) i Roger Vilardell han estat els més ràpids. Laia Alonso amb 00:48:07 (Club Exta. UEC Anoia), Bruna Torrentbo (Escola Trail Moianes) i Zoe de Haro (Yetis Collserola). Són les tres millors.

A la infantil de 5 km, Ernest Torrent (Yetis Collserola) amb un temps de 00:25:22, Joan Martínez (Club Exta. UEC Anoia) i Bernat Rueda es pugen al podi més jove. Carla Valldeoriola ha estat la infantil més veloç. Blanca Martín amb 00:30:26 (Yetis Collserola), Ona Gros (Escola Trail Moianès) han completat el podi.

La Copa es resol amb la victoria pel Sergi Beltrán i Maria Benito, dos dels favorits durant tot el circuit, que a la FEM SUI han conseguit blindar la seva victoria.