FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 16/06/2014

Sebas Sánchez i Laia Diez guanyen l’Ultra Trail de l’Emmona més participativa

Curses per Muntanya

L’Ultra Trail i la Marató de l’Emmona 2014, organitzades per la Unió Excursionista de Sant Joan de les Abadesses i dins el calendari de la Copa Catalana de Curses d’Ultraresistència de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, han reunit prop de 900 participants aquest cap de setmana pels cims més emblemàtics del Pirineu Oriental, amb la sortida i l’arribada a Sant Joan de les Abadesses (el Ripollès).

Sebas Sánchez i Laia Diez han guanyat l’Ultra Trail, amb un temps de 16 hores, 5 minuts i 40 segons ell, i 20 hores, 7 minuts i 18 segons ella. El podi masculí l’han completat Eric Moya i Roger Viñas, i el femení Judit Lamas i Harscoet Gwenaelle. En la prova de la marató, els vencedors van ser Pere Aurell i Marta Molist, fent una marca de 6 hores, 4 minuts i 15 segons, i 6 hores, 57 minuts i 2 segons respectivament. Els podis els van completar Josep Rovira i Roberto Heras en homes, i Teresa Nimes i Elisabet Bertran en dones.

Tots dos recorreguts han estat valorats per The North Face Ultra Trail du Mont-Blanc, que ha decidit atorgar quatre punts als finalistes de l’Ultra Trail de l’Emmona i un punt als de la marató. Aquest doble format i l’espectacularitat dels recorreguts han fet que enguany hi hagués un rècord de participació. Amb 476 incrits a la Ultra Trail i 389 a la Marató, pràcticament s’han doblat les xifres de l’edició anterior.

La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya ha impulsat aquesta segona prova de la Copa Catalana de Curses d’Ultraresistència amb dorsals personalitzats per al marcatge electrònic, proves mèdiques en el recorregut i una producció audiovisual. Les productores Zoopa, el JOC i Hemav s’han posat d’acord per a la realització de diversos vídeos amb l’ús de drones per mostrar les innovacions i l’espectacularitat de la prova i els paisatges per on ha transcorregut l’Emmona 2014.

Un recorregut tan dur com espectacular

Les dues proves, tant l’Ultra Trail com la Marató, van començar dissabte a les 6.00 a Sant Joan de les Abadesses, i va seguir fins a la població de Pardines (km 18), passant per la Collada de Can Camps. El següent punt de control es va situar a la Serra de la Canya (km 24), seguint cap al Coll de la Marrana (km 34), per dirigir-se a la Vall de Núria (km 48). Els corredors de la marató travessaven la meta a Núria, on els corredors de l’Ultra Trail descansaven i aprofitaven per agafar forces amb l’avituallment de dinar que se’ls havia preparat.

Des d’aquí, el recorregut enfilava cap al cim del Puigmal, que es baixava cap a Fontalba (km 62) i seguia fins al nucli de Planoles (km 72), per seguir fins el refugi de Prats (km 81), Ribes de Freser (km 89), el Coll de Jou (km 98) i El Negre (km 104), on es feia l’últim control abans de la meta, situada al punt de partida, a Sant Joan de les Abadesses, haven recorregut un total de 110 quilòmetres.

Fotos: Xavier Maduell