FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 17/02/2016

Sant Julià de Lòria acull el Congrés Mundial de Turisme de Neu i Muntanya del 2 al 4 de març

Redescobrir la muntanya, diversificar l’oferta i millorar la competitivitat són objectius que, a poc a poc, les destinacions turístiques d’altitud van aconseguint gràcies al turisme esportiu i d’aventura. Aquestes i altres qüestions d’interès, com l’organització d’esdeveniments esportius, la desestacionalització i la gestió de recursos, s’abordaran en el Congrés Mundial de Turisme de Neu i Muntanya d’Andorra, que tindrà lloc a Sant Julià de Lòria els dies 2 i 3 de març.

El Congrés, que va ser creat pel govern d’Andorra conjuntament amb l’Organització Mundial del Turisme (OMT), l’organitzen els comuns andorrans de manera rotatòria, amb la voluntat de constituir un fòrum de debat permanent sobre el desenvolupament i la sostenibilitat del turisme en zones de muntanya. Des del seu inici, el 1998, el Congrés ha tractat els temes més innovadors i ha acostat a Andorra els experts de més prestigi en el seu sector professional. La novena edició d’aquest any d’aquest congrés de periodicitat biennal porta per lema: “Mountainlikers: esport i aventura, una combinació prometedora”.

Sis sessions de treball amb més d’una trentena de ponents

El Congrés està organitzat en sis sessions de treball, amb la intervenció de més d’una trentena de ponents que són referència del sector, entre els quals destaquen: el director de màrqueting de DMC Schladming-Dachstein, Mathias Schattleitner; el director general del Groupe Téléverbier, Eric-A. Balet; el CEO i fundador de Wikiloc, Jordi Ramot; la directora adjunta de Cluster Montagne France, Nathalie Saint-Marcel; el director comercial d’Engadin St. Moritz Mountains AG, Richard Adam; el director de comunicació d’Amaury Sport Organisation (ASO), Philippe Sudres; el director de màrqueting i comunicació d’Scott Sports, Martin Gaffuri; el director executiu d’Europe Adventure Travel Trade Association (ATTA), Chris Doyle; el director general de Vuokatti Sport, Veikko Halonen; l’alpinista Ferran Latorre; l’skyrunner, Ferran Teixidó; l’exesquiador i pilot de ral·lis, Albert Llovera; el director general de Marmot Mountain Europe, Andy Schimeck; la CEO i fundadora de Millennium Destinations, Catherine Germeir-Hamel; o l’alpinista i escriptora, Cathy O’Dowd.

Foto destacada: Sant Julià de Lòria / Joan Valls