FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Verónica Andrea Franco Pérez
Foto: Verónica Andrea Franco Pérez

Notícies - 02/11/2020

S’ajorna fins al 2021 la trobada de ‘100 cims’

100 cims

La 12a Trobada dels “100 Cims” s’ajorna finalment fins al 2021.

La trobada tampoc s’escapa d’aquesta crisi sanitària i es veu obligada a prendre aquesta decisió. La trobada s’havia de celebrar primer el 31 de maig i després el 29 de novembre, i estava organitzada des de l’Agrupació Excursionista d’Alcanar, però la situació actual ha obligat a suspendre la celebració.

Després d’estudiar la situació, el Comitè dels “100 Cims” i l’entitat organitzadora, han decidit prendre la decisió a causa de no poder assegurar al 100% el desenvolupament correcte de la celebració. La trobada vol mantenir el format que els anys anteriors, el programa de la qual es farà públic més endavan, quan s’esperen que les condicions siguin més favorables.

Us recordem que l’any passat assolíem el número més alt de persones que havien superat els “100 Cims”, però enguany, hem superat el número de federats; així a la trobada, seran 97 els qui rebran el reconeixement . A més hi haurà 35 federats que han assolit el “2×100 Cims” i 3 que han superat el “3×100 Cims”. També hi haurà el reconeixement a una entitat que ha superat les 2.000 ascensions. Aquí podeu consultar la llista de federats que han assolit el repte durant l’any 2019 i que rebran el reconeixement en aquesta Trobada.

Concurs “Fotocims”

A l’XI concurs “Fotocims” es van presentar un total de 46 fotografies, corresponents a 18 participants d’11 entitats. El jurat del concurs va estar format per Jaume Altadill, Adriana Olsina i Jordi Longàs. En el debat que es va fer a la seu de la FEEC van decidir atorgar el primer premi a la fotografia núm. 17, “Luces y sombras”, relacionada amb el pic de Comaloforno i de la qual n’és autor Lorenzo Escribano Sánchez (Foment Arqueològic Excursionista Sallentí). El segon premi ha estat per a la fotografia núm. 14, “La cresta verge”, relacionada amb la Pala Alta de Serradé i de la qual és autora Mònica Pradas Call (Centre Ex. Farners) i el tercer premi és per a la fotografia núm. 45, “Sobre els núvols”, relacionada amb el Taga i de la qual és autora Verònica Andrea Franco Pérez (Grup Ex. Amerenc Esquelles). Finalment, el premi especial del Comitè ha estat per a la foto núm. 2,”El Coscollet presidint el mar de núvols” de Rafa Yanes Bailen (Centre Exc. Teià).

Premi literari dels “100 cims”

En l’XI premi literari es van presentar 11 treballs corresponents a 10 autors. En aquesta ocasió, el jurat el van formar: Antoni Ricart i Joan Huertos, com a representants de la Junta Directiva; Fermí Azcona, Constantí Torres, Josep Pairó i Montse Ros, com a representants del Comitè dels “100 Cims”; i Francesc Roma, com a autor de llibres i guies relacionats amb l’excursionisme. El jurat va concedir el primer premi al treball “Un altre Puigmal”, del qual n’és autor Josep M. Montragull Llenas (Centre Exc. la Xiruca Foradada); el segon premi és per al treball “El paquiderm de Montserrat”, relacionat amb el Roc de Sant Salvador (l’Elefant) i del qual n’és autora Mònica Bofill Bacardit (Club Exc. Madteam); i el tercer premi és per al treball  “La talaia magnífica”, del qual n’és autor Albert Masó Garcia (Unió Ex. Sabadell) i que està relacionat amb el cim de Sant Jeroni. Finalment, l’accèssit se l’ha endut el treball “Tancant el cercle” del qual n’és autor Xavier Martorell Boada (Centre Ex. Tarragona) i que està relacionat amb la Tossa Grossa de Montferri.