FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Arnau Avila
Foto: Arnau Avila

Notícies - 07/06/2022

S’activa un nou sistema de reserves per a les gorges del riu Glorieta

Alt Camp Descens de barrancs i engorjats Excursionisme

La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya conjuntament amb l’Ajuntamet de Mont-ral (Alt Camp) enceten un projecte pioner en la reserva d’espais naturals.
Per primer cop, un ajuntament i la FEEC sumen forces per evitar la prohibició d’un espai natural com és el barranc del riu Glorieta.
Amb l’objectiu de la preservació, la conservació, evitar la massificació i augmentar la seguretat, s’ha creat una pàgina per a realitzar la reserva per poder fer una activitat en un aquest indret regulat.
Tothom que vulgui realitzar el descens de les Gorges del riu Glorieta haurà de tenir una reserva prèvia (gratuïta) que haurà de fer al web de la FEEC.
La informació serà gestionada des de l’Ajuntament de Mont-ral que ha aprovat una nova ordenança municipal per la protecció de les Valls del Glorieta i del Brugent.
Com marca la mateixa ordenança, la regulació serà durant tot l’any però l’Ajuntament de Mont-ral pot decidir les èpoques en què pot estar tancat el barranc per diferents motius. Aquestes dates quedaran bloquejades en la possible reserva.
A més a més aquesta reserva comptarà amb un doble canal, individual amb llicència FEEC o declaració responsable de tenir una assegurança, i un canal exclusiu per a guies i empreses d’esports d’aventura.
Les àrees de seguretat i excursionisme de la FEEC han treballat conjutament per a poder arribar a aquest acord i es treballarà amb altres ajuntaments per oferir aquest servei de reserves en espais regulats.
Aquesta informació de les reserves  també la rebrant directament els serveis d’emergència de la Generalitat que tindran així la informació de les persones que en aquell moment es troben fent l’activitat per millorar la seguretat de l’indret i agilitzar l’actuació en cas de la necessitat d’un rescat.