FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 13/03/2019

Sabata i Illa se situen al ‘top ten’ a la primera etapa de la Pierra Menta

Esquí de muntanya

Només ha fet que començar però la Selecció Catalana d’esquí de Muntanya ha desmostrat bones sensacions a la primera etapa de la Pierra Menta, que dona el tret de sortida a les competicions de la Grande Course aquesta temporada.

Les joves Clàudia Sabata (Club Esquí Berguedà) i Maria Illa (Club Muntanyenc Sant Cugat) han demostrat que tot i la seva edat han sortit a disputar la Pierra Menta com si fossin veteranes. La berguedana i la vallesana tenen com a principal objectiu arribar el pròxim dissabte a la meta d’Arêches-Beaufort. Les dues components de la Selecció Catalana debuten enguany a la Pierra Menta i tenen clar que toca gaudir d’una experiència que les ha d’ajudar a crèixer aquesta campanya.

Les favorites no han perdonat a la primera etapa, una de les més dures d’aquesta mítica cursa per etapes i han mostrat el seu gran domini de la competició.  Una d’aquelles velles roqueres Laetitia Roux fent equip amb la suïssa Severine Pont Combe ha començat a marcar diferències i ja lideren la classificació femenina. A set minuts les italianes Martina Valmassoi i Elena Nicolini es perfilen ara per ara com les principals rivals de la gran dominadora de l’esquí de muntanya femení els darrers anys. L’eslovaca Mariana Jagercikova i la francesa Valentine Fabre tanquen el pòdium d’aquesta primera etapa i de la general a dotze minuts de Roux-Pont Combe.

Clàudia Sabata i Maria Illa a l’arribada de la primera etapa. Foto:Clàudia Sabata

Clàudia Sabata i Maria Illa, amb una primera etapa conservadora, han aconseguit acabar en desè lloc, allunyades del primer lloc a més de 45 minuts però amb bones sensacions i situades en el quadre d’honor de la cursa. Les dues esquiadores de muntanya catalanes tenen clar que el seu repte no és lluitar pel pòdium i volen anar pas a pas i regulant les forces en aquest autèntic ‘Tour’ de l’esquí de muntanya mundial.

En categoria masculina, sense representació de la Selecció Catalana, els francesos Didier Blanc i Valentin Favre lideren la cursa amb tretze segons d’avantatge sobre els italians Filippo Itbarazzuolo i William Boffelli. 

Aquest dijous, segona etapa de la Pierra Menta 2019 amb gairebé 2.800 m de desnivell positiu per superar i el Tête de Cuvy (2.000 m) com a principal escull abans del darrer descens.