FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Joan Vidal
Foto: Joan Vidal

Notícies - 17/05/2022

Roses acollirà la primera edició del campionat europeu de seleccions de marxa aquàtica

Alt Empordà Marxa aquàtica Seleccions catalanes

La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), juntament amb la Federació Europea de Senderisme (ERA-EWV-FERP), organitzarà entre el 23 i el 25 de setembre de 2022 la primera edició de la Challenge europea de marxa aquàtica al municipi de Roses (Alt Empordà).

La idea de la creació d’Una Challenge de seleccions neix després que la Federació Europea de Senderisme hagi estat reconeguda pel Comitè Internacional dels Jocs de la Mediterrània com la federació internacional de referència d’aquest esport. Arran d’aquest fet, el comitè directiu de marxa aquàtica dins de l’ERA ha decidit desenvolupar un circuit europeu competitiu a través d’un challenge anual. D’aquesta manera neix la idea de tirar endavant la primera edició del Challenge europeu de marxa aquàtica, aquest any 2022 a Roses. Cal destacar la col·laboració de l’entitat local, els Cabirols de Roses, en l’organització de l’esdeveniment i en la participació de voluntaris.

Un esdeveniment de primer ordre que comptarà amb la participació dels millors esportistes de les seleccions nacionals de França, Itàlia, Catalunya i Baviera. Una oportunitat única per veure per primera vegada al nostre país els esportistes més destacats d’aquest esport, que va néixer a França l’any 2005 i que des de fa quatre anys ha aterrat amb força a Catalunya, amb cada vegada més clubs i esportistes practicants.

Components de la selecció catalana que va participar al campionat de França.

Durant aquestes tres jornades els millors esportistes d’aquesta disciplina dirimiran les seves forces a la platja del Rastell en les proves de 200 metres binomi masculí i femení, 50 metres individual amb rem masculí i femení, 800 metres binomi mixtes i la prova de relleus 4×50 metres mixtes.

Tot i que la participació en l’esdeveniment està reservada exclusivament a les seleccions nacionals de França, Itàlia, Baviera i Catalunya, convidem a tothom a conèixer i animar als esportistes d’aquesta disciplina mitjançant la possibilitat d’allotjar-se tot el cap de setmana a l’hotel Prestige Park amb tots els àpats inclosos (des del sopar de divendres fins a l’esmorzar de diumenge) per un preu de 103 € per persona en habitació doble.

Al web de la Challenge podeu consultar amb detall el programa del cap de setmana així com les característiques de l’hotel. Les inscripcions per assistir com a públic a la Challenge que inclou l’allotjament en l’hotel ja estan obertes i es tancaran el 31 de juliol. Les places són limitades.

Imatge del campionat de França. Foto: Goussin Borthers FFRP