FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: CE Els Blaus
Foto: CE Els Blaus

Notícies - 02/12/2020

Reparació d’emergència al refugi de Baiau a càrrec del CE Els Blaus

Pallars Sobirà Refugis

El Centre Excursionista Els Blaus de Sarrià (Barcelona), l’entitat apadrinadora del refugi d’emergències de Baiau, ha realitzat una reparació d’emergència en aquest equipament de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya.

Concretament s’ha reparat la porta interior de fusta, que des de finals d’estiu no tenia ni maneta ni pany. Els voluntaris de l’entitat barcelonina han col·locat un nou pany en aquesta porta interior. Així mateix, també s’ha reparat la tanca superior de la porta exterior metàl·lica, que no encaixava correctament. S’ha col·locat una tanca provisional que garanteix l’aïllament del refugi aquest proper hivern. L’entitat va aprofitar l’ocasió per a fer la revisió anual d’aquest refugi d’emergència.

El refugi de Baiau

Baiau és el refugi federatiu situat a major altitud, concretament a la cota 2.517. Inaugurat l’any 1981, està ubicat al fantàstic circ de Baiau, al Parc Natural de l’Alt Pirineu, una zona d’enorme bellesa sovint eclipsada pel poder d’atracció que exerceix el proper massís de la Pica d’Estats, també situat en la capçalera de la vall Ferrera. És punt de pas del GR 11, entre els refugis de Vallferrera i l’andorrà de Comapedrosa.