FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 14/01/2016

Reequipaments als sectors d’escalada La Isabel i Lo Raval, a La Mussara

Escalada

El Club Excursionista Reddis, de Reus, i el Centre Excursionista Maspujols estan duent a terme tasques de reequipament als sectors d’escalada esportiva La Isabel i Lo Raval de La Mussara (Baix Camp) gràcies al material donat per la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC). La majoria de les vies d’ambdós sectors es van equipar a mitjans dels anys 90 i el material original estava molt deteriorat.

La Isabel. Murs verticals i tècnics

El sector La Isabel és una extensa franja calcària que engloba varis subsectors, començant a Lo Mosaic i acabant a l’Àtic. L’escalada esportiva va arribar a aquestes parets després que la coneguda popularment com “zona de les antenes” quedés quasi del tot explotada. Els principals equipadors van ser Joan Chaparro “Chapi”, Jordi Vallvé i els germans Sisco i Pere Alegre. Precisament són aquests dos últims, junt amb Andreu Gumà, els membres del CE Reddis que han començat a reequipar les vies dels subsectors Paret de la Sabina i Torre Ariadna. En aquests dos murs és on trobarem les vies més llargues de la franja. Vies verticals, tècniques i que requereixen força de dits. A totes les vies reequipades fins ara s’han col·locat noves reunions M12 i parabolts M10 i ancoratges inox. 

La manera més ràpida d’accedir a les vies és baixant per un corriol que arriba fins al Pas de Ferro, un pas equipat amb una corda fixa i grapes de ferro. En aquest punt també s’han afegit nous ancoratges i una altra corda.

Lo Raval. Encara amb potencial

Aquest sector, igual que La Isabel, va viure els seus dies de glòria, i vies com ‘The Hipotecaria’, ‘El signo de los tiempos’ o ‘El emigrante’ es van convertir en clàssiques. Predomina el setè grau i és on els membres del CE Maspujols han centrat els seus esforços. Un equip capitanejat per Marc Miravall i Eduard Clotet ha reequipat la totalitat de les vies (reunions M12 i parabolts M10 i ancoratges inox). Aquest pany de paret encara tenia possibilitats i, de moment, s’han equipat dues vies noves, a més d’allargar ‘El emigrante’ o afegir un segon llarg a ‘L’Orxo’.

Gràcies a la tasques altruistes dels membres dels clubs de Reus i Maspujols La Mussara recuperarà dos sectors de qualitat, aptes per escaladors de tots els nivells, on poder tornar a gaudir de l’escalada esportiva amb seguretat.

Fotografies / Ivan Torres