FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 18/12/2013

Reconeguts alpinistes i escaladors catalans reben els premis FEDME 2013

Dins el marc del XIX Encuentro Anual de Montañeros de la Federación Española de Deportes de Montaña y Escalada (FEDME), celebrat el dissabte 14 de desembre, es va fer l’entrega de premis FEDME 2013 a les millors activitats alpinístiques i d’escalada.

A la categoria d’Escalada en paret Marco Jubes (Grup Excursionista Manlleu) i Edu Marín (Foment Excursionista de Barcelona) van rebre un premi per l’obertura de la via Ocho amaneceres (8b/A3 800 m) a Sierra Nevada del Cocuy, Colòmbia. En la categoria d’Alpinisme Europeu s’ha premiat a Eloi Callado (Club Excursionista de Gràcia) per la Trans Classic Pirene, una travessa integral transpirenaica en solitari de mar a mar, del Cap Higuer fins al Cap de Creus, fent un total de 55 vies, 25.000 metres escalats i 1.200 km recorreguts en 67 dies.

En el mateix àmbit de l’escalada també s’han destacat els mèrits esportius de Ramon Julián (Grup Excursionista Manlleu), de la Selecció Catalana d’Escalada Esportiva de la FEEC, una de les figures més destacades d’aquest esport a nivell internacional. També s’ha destacat la trajectòria professional de Berta Martín (Club Muntanyenc Sant Cugat), que porta gairebé una vintena d’anys dedicant-se a l’escalada i compta amb nombroses medalles d’àmbit estatal.

Durant la gala, en la qual va assistir-hi Jordi Merino, el president de la Federació, també es va reconèixer el treball del Centre de Tecnificació d’Esquí de Muntanya de la FEEC (CTEMC) per la seva llarga i intensa feina de formació d’esportistes d’alt nivell en esquí de muntanya així com al seu director, Jordi Canals.

Fotografia dels joves i tècnics del CTEMC  Autor: Toni Anguera
Fotografia dels joves i tècnics del CTEMC
Autor: Toni Anguera