FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 23/06/2014

Quatre rutes temàtiques per facilitar la descoberta del Ter a peu i en bicicleta

Excursionisme

El Consorci del Ter ha creat quatre itineraris temàtics per facilitar la descoberta de la Ruta del Ter, un recorregut de més de 200 quilòmetres que ressegueix el curs del riu a peu i en bicicleta, enllaçant els Pirineus i la Costa Brava. El recorregut, comença a Ulldeter, al municipi de Setcases, i acaba a la Gola del Ter, a la població de Torroella de Montgrí, prop de l’Estartit (el Baix Empordà). Travessa cinc comarques: El Ripollès, Osona, la Selva, el Gironès i el Baix Empordà i salva un desnivell de 2.000 metres.

Al web de la Ruta del Ter s’hi detalla la informació, amb els tracks i els mapes, i dades sobre equipaments i serveis, així com possibles incidències o trams inoperatius. A més a més, enguany s’ha engegat una iniciativa nova: el carnet de la Ruta del Ter; aquest carnet permet entrar en un sorteig d’un cap de setmana gratuït en establiments col·laboradors i activitats complementàries de la ruta.

Les quatre rutes temàtiques

El recorregut, impulsat pel Consorci del Ter, s’ha configurat a partir d’enllaçar i connectar camins ja existents, per tal de seguir el curs del riu, que mostra l’aprofitament que se n’ha fet al llarg dels anys, amb ponts, recs, fàbriques, colònies industrials o safareigs. D’aquesta manera s’han dissenyat les quatre rutes temàtiques:

  • La “Ruta del patrimoni natural” transcorre per nombrosos espais protegits com les capçaleres del Ter i el Freser, les Guilleries, Serra Cavallera o els aiguamolls del Baix Ter.
  • La “Ruta del patrimoni cultural fluvial” mostra el Ter com un riu motor de la industrialització de Catalunya, juntament amb el Llobregat.
  • La “Ruta per les inundacions històriques” permet descobrir nombrosos testimonis de la dinàmica fluvial i de les empremtes que les inundacions històriques han deixat en el territori.
  • La “Ruta literària” recull les obres literàries més representatives que ha generat el riu al llarg del temps.