FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 30/09/2023

Presentat el 55è Congrés de l’ERA que es farà a Catalunya

Excursionisme Federats

Catalunya es convertirà en l’epicentre del senderisme europeu el pròxim 2024. La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya s’encarregarà d’organitzar la 55a Assemblea General de l’ European Ramblers Association que portarà als màxims dirigents del senderisme del continent a terres catalanes.

El president de la FEEC, Jordi Merino, i el vicepresident, Josep Casanovas, han presentat aquest congrés que es farà a Montserrat del 3 al 6 d’octubre de l’any que ve.

Merino i Casanovas han presentat l’acte dins del marc del 54è Congrés de l’ERA que s’està celebrat aquests dies a Polònia on els dos dirigents de la FEEC han reivindicat el pes de la FEEC en l’àmbit europeu i de Catalunya pel senderisme mundial.

Jordi Merino ha explicat als assistents al congrés de Polònia l’actualitat de la FEEC i s’ha mostrat orgullós de poder acollir el pròxim congrés. Merino també ha ensenyat el terreny de joc amb el que es trobaran els participants i en la seva presentació també ha tingut un moment per a reivindicar el català com una llengua més dins del marc de llengües de la UE.

Josep Casanovas s’ha encarregat d’explicar els detalls del congrés i de Montserrat, a més a més de detallar el programa del Congrés que ja es pot trobar al web habilitat per part de la FEEC.

Des de la FEEC es va fer una presentació demanant acollir aquesta assemblea l’any 2020. L’assemblea que s’havia de celebrar a Girona, coincidint amb el centenari de la FEEC, es va veure suspesa com a conseqüència de la Covid-19.

Fins ara la FEEC ha acollit en dues ocasions l’Assemblea General de l’ERA, va ser a l’any 1991 quan Montserrat va ser la seu d’aquesta trobada i l’any 2002 quan es va optar per la Val d’Aran. Aquest 2024 la FEEC aprofita per reivindicar el seu paper dins les institucions europees on és membre de ple dret, i el seu rol de Federació amb més de cent anys d’història.

L’Assemblea de la ERA va aprovar per unanimitat la proposta catalana per acollir aquesta Assemblea l’any 2024 en el congrés celebrat a Dinamarca l’any 2022.