FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 05/05/2016

Presentació de l’Ultra Vandekames 2016, a Vandellós

Curses per Muntanya

El Centre Excursionista Serres del Mestral i el Centre Cultural, Esportiu i Recreatiu de Vandellòs han presentat la segona edició de l’Ultra Vandekames, a Vandellòs, el dia 3 de maig. Aquest cursa forma part del calendari competitiu de la Copa Catalana de Curses d’Ultraresistència de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC).

L’organització ha desvetllat les novetats de la prova reina. Enguany, la cursa d’ultraresistència Vandekames, que es celebrarà el dies 5 i 6 d’agost, tindrà un recorregut més llarg, de 105 quilòmetres, enlloc dels 85 de la primera edició, i augmentarà el desnivell positiu, que serà de 6.500 metres. La prova passarà per punts emblemàtics dels municipis de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, i entrarà per primera vegada als termes de Tivissa i Pratdip. L’ampliació del recorregut augmentarà la dificultat tècnica de l’ultra, afegint passatges espectaculars per l’accidentat terreny de la zona.

A més de la cursa d’ultraresisència, Vandekames aplega cinc curses més, classificades per colors en funció de la dificultat. La cursa negra augmenta en distància, i passa dels 28 als 41 quilòmetres. La cursa vermella tindrà 21 quilòmetres, tres més que l’any passat. La blava 15,4 quilòmetres, i es podrà fer tant caminant com corrent. La cursa més popular, codificada amb el color groc, seguirà en modalitat caminada, però augmentarà la dificultat, ateses les peticions dels participants. Els més petits gaudiran un any més de la Vandekids, la cursa verda.

Les inscripcions per la cursa negra i l’Ultra Vandekames ja estan obertes, a preu reduït fins el dia 15 de maig, i es poden formalitzar a través del web de la FEEC. Les inscripcions a la resta de curses s’obriran el dia 15 de maig.

Fotografies / Vandekames

[table id=195 /]