FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 18/04/2017

Presentació de les obres de millora al refugi Font Ferrera aquest dissabte

Refugis

Aquest dissabte 22 d’abril a les 12 del migdia es durà a terme l’acte de presentació de les obres de millora que s’han dut a terme al refugi de Font Ferrera.

L’actuació de millora ha consistit en la construcció d’un dipòsit soterrat davant del refugi, amb formigó armat, amb una profunditat de 2,50 metres i una capacitat de 50 metres cúbics d’aigua (50.000 litres).

El dipòsit té una conducció per a la recollida d’aigües pluvials i una bomba d’aigua per a l’extracció, destinada a l’ús del guarda i dels usuaris del refugi. La solera i els murs del dipòsit són de formigó armat de 30 cm de gruix i s’ha cobert amb un sostre unidireccional de biguetes autoresistents. A la base s’ha disposat una armadura de 250x150x100 mm i malla electrosoldada de 150x150x6 mm. Els murs laterals són amb varilles de 10 mm lligades entre si i amb la base. Posteriorment, durant el procés constructiu, es va procedir a omplir amb formigó de 250 kg/cm2 de resistència característica. Es va finalitzar l’actuació amb el lliscat de la solera i els murs per aconseguir la impermeabilitat i estanqueïtat del vas del dipòsit.

Amb aquesta important inversió es garanteix que durant la temporada estival, on sovint hi havia problemes d’abastiment d’aigua al refugi, aquesta arribi a tots els usuaris.

L’acte és obert a tothom i des de la FEEC ens agradaria molt comptar amb la vostra assistència.

Presentació de les obres de millora del refugi Font Ferrera

Data: Dissabte 22 d’abril a les 12 del migdia

Lloc: Refugi de Font Ferrera (La Sénia, el Montsià)

El refugi Font Ferrera

El refugi Font Ferrera, amb una capacitat de 40 places, està situat a l’extrem sud-occidental del Parc Natural dels Ports. Des de l’any 1990 funciona com a refugi guardat. Accessible per pista des del poble de Fredes i punt de pas del GR® 7, forma part de la travessa Estels del Sud, que recorre tot el massís dels Ports, una de les muntanyes més boniques i sorprenents del país.