FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 11/05/2017

Posta de Sol des de Sant Jeroni’ de Marcel Puig, s’emporta el VIII Fotocims

100 cims

Marcel Puig Puig (CE Terrassa) amb la seva “Posta de Sol des de Sant Jeroni” ha estat el guanyador del VIII concurs Fotocims. Montserrat torna a ser la protagonista d’aquesta fotografia carregada de llum de tarda i d’un cel vermell que dibuixa el tancament del dia des de Sant Jeroni. Marcel Puig repeteix així victòria en aquest concurs després d’imposar-se també en l’última edició.

El segon premi ha estat per l’espectacular “Ambient hivernal (tartera del Pedraforca” feta per l’Eva Puigpelat Garcia (CE Montserrat), en una fotografia on es transmet la sensació de fred i de muntanya només fer un primer cop d’ull. El pòdium del concurs l’ha tancat “Portella de Mentet pujant el Costabona” d’en Xavier Blancafort Pujols (CE Taradell).

Ambient hivernal (tartera del Pedraforca

Finalment, el premi a la fotografia més original d’un vèrtex geodèsic, ha estat per a la foto núm. 18,” Punt geodèsic de Santalis des del coll d’Ares” de Núria Martín Andújar (Club Falcons Sabadell).

En total es van presentar 51 fotografies, corresponents a 19 autors. El jurat del concurs va estar format per Jaume Altadill, Pep Mata i Josep Nuet.

Així, mateix, en el sorteig efectuat entre tots els participants, Josep Morral Roca (UEC Vall de Tenes) va obtenir el premi d’uns llibres de Cossetània Edicions i Ana Boltà Rodriguez (Club Ex. Madteam) va obtenir la estada de cap de setmana per a dues persones en un refugi de la FEEC.

En el premi literari es van presentar 14 treballs corresponents a 13 autors. El jurat el van formar: Antoni Ricart, com a representant de la Junta Directiva, Fermí Azcona, Constantí Torres, Josep Pairó i Montse Ros, com a representants del Comitè dels “100 Cims” i Francesc Roma, com a autor de llibres i guies relacionats amb l’excursionisme. Un cop fetes les deliberacions, el primer premi és per al treball “L’asceta del Boumort”, relacionat amb el Cap del Boumort i del qual n’és autor Òscar Turull Basart (AE Granollers); el segon premi és per al treball “Quatre pecats”, relacionat amb el Tossal de la Baltasana i del qual n’és autor Josep M. Montragull Llenas (CE Xiruca Foradada) i el tercer premi és per al treball “L’amor per les nostres muntanyes”, del qual n’és autor Albert Masó Garcia (UE Sabadell) i que està relacionat amb la Roca de Sant Salvador.

En el sorteig, els afortunats són: Mercè Mitjans Molinos (UM Eramprunyà), que va obtenir el lot de llibres de Cossetània Edicions i Francesc Gassó Minguet (Grup Ex. Serralada), que va obtenir l’estada de cap de setmana en un refugi de la FEEC.

El repartiment de premis serà el dia 21 de maig a la Trobada dels “100 Cims” que enguany organitza la Unió Excursionista de Sabadell.