FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Hivernal Beret Montgarri
Foto: Hivernal Beret Montgarri

Notícies - 03/12/2021

Pocatraça i Hivernal Beret Montgarri seran les seus dels Campionats de Catalunya de Raquetes i Curses per Neu

Ripollès Val d'Aran Raquetes de neu Curses per Muntanya Raquetes de Neu

La FEEC fa oficials els Campionats de Catalunya de Raquetes i de Curses per Neu (Snowrunning) per aquest 2022.

La clàssica cursa  de la “Pocatraça” acollirà el campionat de Catalunya de Raquetes de neu .

La prova que s’organitza des del CE Olot se celebrarà aquest pròxim 20 de març a l’estació d’esquí de Núria, com és tradicional. Aquest any se celebra la 22a edició d’una “Pocatraça” que ja és una de les cites fixes en el calendari de l’esquí de muntanya del país.

La cursa que habitualment es lliga a la competició d’esquí de muntanya oferirà aquest any les dues disciplines esportives.

La “Pocatraça” ja havia estat prova del circuit català de raquetes de neu en edicions anteriors i ja havia de ser la seu d’aquest Campionat el darrer any en què la pandèmia va aturar la competició.

Curses per neu a l’Aran

El campionat de Catalunya de Curses per Neu (Snowrunning) se celebrà a la Cursa Hivernal Beret Montgarri (Clos Pons Thai Runners AE.) .

La cursa se celebrarà aquest pròxim 16 de gener de 2022 i transcorrerà pels espectaculars paissatges de la Val d’Aran. La Hivernal de Berte Montgarri oferirà les categories absoluta, amb les seves subcategories en una prova de 17 km que presenta un traçat d’anada i tornada, amb un desnivell acumulat de 441 metres, des de Beret fins al Santuari romànic de Montgarri. El punt d’avituallament el trobem al KM 8, al refugi del santuari per enfilar la pujada cap a meta per la pista cap a Montgarri. Els darrers 5km es realitzen a la pista de fons de l’Estació d’Esquí.

Les categories Júnior i Juvenil també tindran la seva prova amb un recorregut de 12 km.

Els últims guanyadors de Catalunya van ser Mercedes ‘Mesi’ Arcos (Club Muntanyenc de Sant Cugat) i David Prades (AE Matxacuca) en l’edició celebrada a la Polàrtic a la Vall de Núria.