Notícies - 20/05/2019

Pluja, neu, vent i fred en una Ultra Cerdanya èpica

Cerdanya Curses per Muntanya

La primavera a la Cerdanya i al Pirineu acostuma a ser l’època de l’any amb més sorpreses meteorològiques. L’Ulta Cerdanya no s’ha salvat d’aquesta inestavilitat meteorològica i ha viscut una edició carregada d’èpica després que els corredors es trobessin tot tipus de condicions durant el recorregut.

La neu va marcar uns deu quilòmetres de la cursa a les parts més altes i fins superar Fontanera i començar a baixar cap a Guils on la pluja va acompanyar també als participants fins a la meta situada al centre de Puigcerdà.

Victor del Aguila (CE Trail Tarraco) i Alicia Hudelson es van imposar a la cursa i van ser els primers en trepitjar la plaça major de la capital cerdana amb el campanar de Sant Maria com a espectador de luxe de l’arribada.

En categoria femenina, a Alicia Hudelson la van acompanyar al pòdium, sota la pluja, Núria Hospital (Club Camí dels Ibers Trail Running) i Felicina Orquiola (CE Trail Tarraco) .

Pòdium femení a Puigcerdà

En categoria masculina per darrere de Victor del Aguila van arribar Albert Garcia Cobos (Club Camí dels Ibers Trail Running) i Nil Gaja (CE Sant Quirze).

Entre la nòmina dels més de 300 participants la que va ser campiona del món de Curses per Muntanya l’any 2003, Teresa Forn, que es va emportar la categoria màster 50.

L’Ultra Cerdanya és la segona prova del calendari de la Copa de Curses per muntanya que passarà després de Puigcerdà per les Valls d’Àneu (3 d’gost)  i Taga Evo (15 de setembre).