FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 23/11/2015

Piulades d’altura’, publicat a ‘Vèrtex’, Premi de Periodisme al Festival de Cinema de Muntanya de Torelló

Cultura Societat

El Festival de Cinema de Muntanya de Torelló va resoldre els premis de la 33a edició el passat dissabte al vespre. El Premi Vila de Torelló i Flor de Neu d’Or al millor film de Muntanya va ser per al documental Live for passion, del realitzador eslovac Pavol Barabas, i dedicat a l’aventura de dos escaladors a la serralada centreeuropea de Tatras. El segon Premi, Flor de Neu de Plata, va ser per a la pel·lícula  Jeff Lowe’s metanoia, del nordamericà James Aikman. El tercer guardó, Premi Grandvalira i Flor de Neu de Plata a la millor pel·lícula d’esports de muntanya va ser per a la pel·líocula Degrees north, de Guido Perrini.

El Festival de Cinema de Muntanya de Torelló tanca una edició amb rècord de públic a la secció competitiva. Un total de 5.300 espectadors han vist les pel·lícules seleccionades i projectades al Teatre Cirvianum del 13 de novembre i fins al 22 de novembre. Segons l’organització del certamen audiovisual, això suposa un 14,7% més de públic, una xifra que converteix aquesta edició en un gran any per al certamen internacional especialitzat en cinema de muntanya.

El Premi Periodisme, per a un reportatge publicat a la revista Vèrtex

En la gala de premis que tancava el Festival de Cinema de Muntanya, i que va tenir lloc al teatre Cirvianum de Torelló el passat dissabte 21 de novembre al vespre, també va resultar premiat el reportatge sobre història de l’excursionisme “Piulades d’altura: Els llibres de registre dels cims de les muntanyes”, realitzat per Albert i Òscar Masó Garcia, publicat a la revista Vèrtex 260 de maig-juny de 2015.

En aquest apartat de Periodisme també va resultar premiada la revista digital El muntanyenc, editada pel Club Muntanyenc de Sant Cugat del Vallès, i dirigida per Miquel Vilaplana, que precisament també surt entrevistat al mateix número de la revista Vèrtex premiada.

Dos jurats per a modalitats diferents

El Festival de Cinema de Muntanya de Torelló va rebre un total de 147 treballs i en va seleccionar-ne 32 per a la secció competitiva que ha avaluat el jurat format per: el periodista i documentalista, Carles Bosch; la periodista especialitzada en reportatges audiovisuals, Lali Colomé; la promotora i gestora cultural, Barbara Destefanis; el realitzador de TV3, Francesc Masferrer; i el director, guionista i muntador de cinema, Jordi Morató.

En la categoria de Periodisme s’hi van presentar un total de 21 reportatges, i 4 en l’apartat de blogs. Els membres del jurat del Premi de Periodisme del Festival de Cinema de Muntanya de Torelló en aquesta edició han estat: el periodista i escriptor, Rafael Vallbona; el periodista, Enric Xicoy; i el periodista de TVE, Daniel Martí.