FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 03/06/2015

Picurt 2015, la Mostra de Cinema de Muntanya dels Pirineus, arrenca a l’Alt Urgell

Cultura

La Mostra de Cinema de Muntanya dels Pirineus, “Picurt”, projecta aquest any 60 pel·lícules de cultura de muntanya d’arreu del món, amb especial interès a les produccions sobre els Pirineus. La Mostra tindrà lloc entre el 23 i el 27 de juny a la ciutat de Seu d’Urgell i a la població d’Artedó, a l’Alt Urgell.

Per primera vegada, el programa de “Picurt” tindrà Polònia com a país convidat, i es posarà especial èmfasi en la seva cultura i en els Pirineus com a escenari d’acollida i ajuda per als refugiats polonesos que fugien de la persecució nazi. A més, la mostra comptarà amb la visita del director de cinema polonès Jerzy Porebksi, que presentarà dues de les seves produccions cinematogràfiques, Kukuczka (2011) i Zakopanians (2014) i també presentarà el llibre “Escaladores de la libertad”.

En aquesta novena edició, “Picurt” també retrà homenatge a Rosa Vergés, per la seva trajectòria com a directora de cinema, docent i productora audiovisual i otorgarà el 2n Premi Josep Virós a la promoció de la cultura pirenaica a l’Editorial Garsineu.

150623-Festival-Picurt-Baner