FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Pere Rullan i Lola Brusau guanyen la Trail Vall d’Àger 2015 | FEEC

Notícies - 02/04/2015

Pere Rullan i Lola Brusau guanyen la Trail Vall d’Àger 2015

Curses per Muntanya

L’Associació Esportiva Ekke i l’Ajuntament d’Àger han organitzat la 3a Trail Vall d’Àger (TVA), que inclou també la Trail Via Romana, disputada aquest cap de setmana a la població de la Noguera i que ha tingut com a guanyadors Pere Rullan del Centre Excursionista Pontsicà, i Lola Brusau del Club Excursionista Uecanoia. La cursa ha format part del 13è Circuit Català de Curses per Muntanya de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), i el 3r Circuit Trail Running Sèries Lleida.

Com és habitual, la prova ha ofert dues opcions per gaudir de l’esport i la natura: una amb un recorregut de 30,5 km i 1.800 m de desnivell positiu i una altra amb un recorregut de 13,4 km i 450 m de desnivell positiu, per córrer pels senders de la vall, ambdues amb sortida i arribada al Càmping Vall d’Àger.

Pel que fa a la Trail Vall d’Àger, el guanyador masculí ha estat Pere Rullan amb un temps de 2 hores, 48 minuts i 21 segons, amb el qual ha superat al seu germà i company de club Manuel Rullán, amb 3 hores, 14 minuts i 9 segons, i David Gay de la Unió Excursionista Catalunya d’Horta, amb 2 hores, 27 minuts i 1 segon. En dones, la més ràpida ha estat Lola Brusau amb 4 hores, 3 minuts i 43 segons, seguida d’Elena Farreres de la Unió Excursionista Catalunya de Tortosa, amb 4 hores, 12 minuts i 33 segons, i de Laura Castellarnau del Centre Excursionista Alta Ribagorça, amb 4 hores, 19 minuts i 1 segon. Un total de 118 participants han aconseguit completar aquest dur recorregut.

En la prova curta, la Trail Via Romana, que transitava en part per una antiga calçada romana, el millor en homes ha estat Òscar Monclús, seguit de Gerard Ascón i Ramon García. En dones, la millor ha estat Núria Ribalta seguida de Rosa Aitana Guivernau i de Mireia Sosa. Un total de 155 participants han aconseguit completar aquest recorregut curt.

Les proves de la TVA transcorren gairebé exclusivament en camins de muntanya, dels quals una part ho fa per camins amb un terreny de difícil progressió. S’ha donat el tret de sortida des del càmping Vall d’Àger a les 9.30 hores. Un dels atractius més destacables d’aquesta prova era la pujada fins al Port d’Àger, ja que es realitzava seguint el traçat d’una antiga calçada romana en bastant bon estat de conservació. El més dur, l’ascensió al Montsec d’Ares, amb desnivell molt continuat de 1.100 metres. La zona superior de l’era del Montsec haestat la més tècnica. Un cop a dalt del port, el descens a la vall era vertiginós.