FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 30/11/2015

Pablo Corbí i Cristina González, Campions de Catalunya a la ‘Marxa del Cuc’

Marxes tècniques

El Campionat de Catalunya de Marxes Tècniques de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ha tingut lloc dins del marc de la “52a Marxa del Cuc”, aquest dissabte a Rellinars (el Vallès Occidental). La marxa ha estat organitzada  per la Unió Excursionista de Catalunya de Cornellà (UECC), amb la col·laboració de l’Agrupació Excursionista Talaia i el Centre Excursionista Molins de Rei.

Pablo Corbí i Cristina González, del Club Muntanyenc l’Hospitalet, s’han proclamat campions de Catalunya, després de sumar només 74 punts de penalització. El subcampionat ha sigut per Joan Malcampo i Olga Manrubia, de la Unió Excursionista de de Catalunya de Cornellà, amb 80 punts, i la tercera plaça per Atilà Costa i Josep Coll del Club Centre Excursionista Avinyó, amb 87 punts. Han entregat els premis Marta Roqué, alcaldessa de Rellinars, i Jordi Merino, president de la FEEC.

El tret de sortida de la marxa s’ha donat a les 8.30 hores del matí des de la part alta del poble de Rellinars, amb vistes privilegiades del massís de Montserrat, per una banda, i de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, per l’altra. En intervals d’un minut han anat sortint les 35 parelles que han optat al campionat.

Per primera vegada el Campionat de Catalunya ha tingut un sistema mixt, amb una primera part de sistema “dufour”, una intermèdia de sistema “cuc”, i una final amb sistema descriptiu. Jaume Mitjavila, membre de l’UECC-Cornellà i uns dels organitzadors de la marxa explica la combinació: “En el sistema “dufour”, per azimuts, la representació gràfica es fa amb una línia recta i a escala, on es marca la sortida i l’orientació en graus per on va el camí. A cada azimut es marca el tipus de camí. El sistema “cuc” es una representació gràfica del camí en verdadera magnitud, no en projecció. En aquest sistema les distàncies poden enganyar, ja que el camí que es plasma gràficament és una abstracció de la realitat. En aquest cas també s’indica el tipus de camí. Al tercer tram, en sistema descriptiu, simplement s’explica el camí a seguir de forma literal. En tots els trams hi han tres tipus de controls: neutralització, pas i regularitat.”

El Campionat de Catalunya ha tancat el calendari competitiu de la 17a Copa Catalana de Marxes Tècniques i de Regularitat. El sistema mixt ha tingut gran acceptació i es preveu mantenir-lo en les properes edicions del campionat.

Fotografies / Ivan Torres