FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 10/07/2017

Òscar Cadiach torna al camp base després de l’intent al Broad Peak

Alpinisme

Òscar Cadiach s’ha retirat al coll del Broad Peak per l’excés d’acumulació de neu a la part alta de la muntanya. L’alpinista tarragoní va anunciar el passat dijous 6 que iniciava l’ascensió al darrer vuit mil que li falta i que realitzaria l’atac entre el diumenge 9 i el dilluns 10. 

Cadiach ha explicat en una trucada al programa de Tarragona Ràdio El Pont de Mahoma que el cansament acumulat durant dos dies al camp III els ha passat factura. A més, s’han trobat aproximadament un metre de neu nova en l’ascens cap al coll. La cordada també ha hagut d’endarrerir la sortida des dels 7.200 metres a causa del vent, fet que també ha condicionat l’ascens.

La intenció de l’alpinista era arribar de nit al coll del Broad Peak, a uns 7.900 metres, per encarar després l’avantcim de la muntanya i l’aresta somital fins al cim, de 8.047 metres. Cadiach ha fet cordada amb Mohammed Ali ‘Sadpara’ i el suís, Toni Spirig. Hores d’ara, la cordada està baixant fins el camp 2 (6.300 m) per arribar després al camp base.