FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Òscar Cadiach ja és al C3 i espera el millor moment per atacar el cim del Broad Peak | FEEC

Notícies - 14/07/2016

Òscar Cadiach ja és al C3 i espera el millor moment per atacar el cim del Broad Peak

Alpinisme

L’alpinista Òscar Cadiach està a punt de convertir-se en el primer català que aconsegueix els 14 vuit mils del planeta, sense oxigen. Cadiach i la resta d’alpinistes del seu equip ja han instal·lat el Camp III del Broad Peak, i ara esperen el moment més indicat per atacar el cim.

Després de dormir tota la setmana per sobre dels 6.000 metres al Camp II seguint amb l’aclimatació, ja han pujat fins a 7.000 metres per instal·lar el Camp III i han baixat fins al Camp Base i ara esperen la finestra de bon temps que necessiten per emprendre el camí fins a dalt de tot del cim.

De moment però, es preveu mal temps durant els propers quatre dies i sembla que fins la setmana que ve no es podrà fer el pas d’atac. Segons ha explicat l’equip eslovac que han fet el primer cim de la temporada la Broad Peak, les condicions d’enguany són molt òptimes i no tenen res a veure amb les de l’any passat; amb una forta acumulació de neu a les cotes altes que feia molt difícil la tasca d’obrir traça i va fer avortar les opcions de cim.