Oriol Cardona competint amb la selecció catalana.

Notícies - 20/03/2022

Oriol Cardona manté viu el somni

Esquí de muntanya Esquí de Muntanya

L’esquiador de muntanya català, Oriol Cardona (Ski Club Camprodon) manté més que encesa la possibilitat d’alçar el globus de vidre de campió del món d’esprint i lluita pel pòdium a la combinada després de sumar la quarta victòria consecutiva de la temporada en esprint.

Cardona ho ha fet a la penúltima prova de la Copa del Món que s’ha celebrat al Centre de Biatló Val Martello a Itàlia. Cardona ha sumat el seu quart or i referma la seva candidatura per aconseguir un doblet històric després de proclamar-se campió d’Europa en els europeus celebrats a Boí.

El català ha aconseguit superar als esquiadors suïssos i demostrar que ara per ara és un dels gran especialistes en esprint en l’àmbit mundial. Cardona ha deixat per darrere a Matteo Favre (Suïssa) que ha aconseguit la medalla de plata i al també suís Arno Lietha que ha estat tercer. Precisament Lietha és l’actual líder de la general d’esprint de la Copa del Món. El suís té un punt d’avantatge (361) sobre Oriol Cardona (360) quan manca només una prova per tancar la competició.

Cardona ha penjat en el seu compte d’instagram un resum clar de la situació actual “Molt feliç del que estic vivint aquesta temporada i el millor és que encara no s’ha acabat. Amb moltes ganes de l’última prova WC d’aquí a tres setmanes”, i és que el banyolí es jugarà el títol d’esprint i el pòdium a la general combinada en aquesta última cursa que es disputarà a Faine (França) la primera setmana d’abril.

A la categoria U20, en categoria femenina María Costa s’ha classificat dins del Top10 amb una 8a posició. Ares Torra ha aconseguit la 12a posició. En  categoria masculina, Marc Ràdua ha aconseguit la 10a posició i Ot Ferrer la 21a.