FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 20/05/2018

Oriol Cardona i Gisela Carrión triomfen al Quilòmetre Vertical d’Arredondo

Curses per Muntanya

La localitat d’Arredondo, a Cantàbria, ha acollit el 20 de maig una de les curses verticals més esperades de l’any. Molts corredors catalans s’han desplaçat fins allà per competir amb la resta d’especialistes de la península en aquesta disciplina.

La vertical, amb un recorregut de 2,7 quilòmetres i 1.220 metres de desnivell positiu, ha arribat fins al cim del Mosquitero, sortint des d’Arredondo, i després d’un tram neutralitzat, el cronòmetre ha començat a córrer a partir del pont d’Asón.

Oriol Cardona, campió a Arredondo. Gisela Carrión, subcampiona

Oriol Cardona (Ski Club Camprodon) ha estat el millor en la categoria masculina absoluta i s’ha proclamat campió de la vertical d’Arredondo. Cardona ha arribat al cim del Mosquitero en només 34 minuts i 46 segons. Per darrera seu ha entrat el basc Imanol Goni, amb 35 minuts i 15 segons, i tercer el navarrès Mikel Beunza, amb 35 minuts i 54 segons.

En categoria femenina, Gisela Carrión (Els Xulius Centre Social Ribetà), que enguany es va proclamar campiona de Catalunya de curses verticals a Ogassa, ha marcat el segon millor temps a Arredondo, 43 minuts i 28 segons, proclamant-se subcampiona. La guanyadora ha estat la basca Ohiana Azkorbebeitia, amb un temps de 42 minuts i 41 segons. La tercera corredora que ha pujat al podi ha sigut Maria Zorroza, també de la federació basca, amb 44 minuts i 4 segons.

Cal destacar també que Clàudia Sabata (AE Moutain Runners del Berguedà) i Iu Escolà (CE Rubí) s’han proclamat guanyadors en categoria promesa.