FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 03/01/2016

Oriol Cardona i Clàudia Galícia es proclamen campions de Catalunya d’Esquí de Muntanya Individual

Esquí de muntanya

La població d’Els Angles, al Pirineu oriental, ha acollit aquest diumenge el Campionat de Catalunya d’Esquí de Muntanya Individual 2015-2016, dins de la 29a edició de la Traça Catalana, prova organitzada pel Club Sport Montagne Cerdagne-Capcir.

Malgrat que les condicions han sigut prou bones tenint en compte les escasses precipitacions en forma de neu, el circuit de la cursa s’ha modificat sensiblement i s’ha descartat pujar al Pic Peric (2.810 metres), restant com a punt culminant el Petit Peric (2.690 metres). L’organització ha realitzat un gran esforç per a que la cursa es pogués disputar amb les millors condicions de neu possibles, i així ho ha reconegut el gruix de corredors.

Oriol Cardona i Clàudia Galícia, ambdós de l’Ski Club Camprodon, s’han proclamat campions de Catalunya d’Esquí de Muntanya Individual en la categoria absoluta.  Cardona ha superat clarament al seus rivals més directes. En segona posició ha quedat Joan Reyné (Ski Club Camprodon) i en tercera, Jordi Palomares (CP Puigcerdà SE).

En categoria femenina, Clàudia Galícia, a més de guanyar el títol de campiona de Catalunya, ha revalidat la victòria a la Traça Catalana. Galícia ha arribat a la línia de meta amb un lleuger avantatge respecte a les seves perseguidores més directes. Amb pocs segons de diferència entre elles han arribat Laura Orgué (Unió Excursionista Urgellenca), segona, i Mireia Miró (Unió Excursionista de Catalunya), tercera.

A l’entrega de premis van assistir Jordi Merino, president de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), i Gilles Nou, president de l’entitat organitzadora de la Traça Catalana, Club Sport Montagne Cerdagne-Capcir.

La propera data senyalada del calendari competitiu d’esquí de muntanya de la FEEC és la 3a CronoNúria, que obrirà 11a Copa Catalana de Curses Verticals després de la suspensió de la Crono Vallter Territori d’Isards.

Classificacions per categories del Campionat de Catalunya d’Esquí de Muntanya Individual Traça Catalana 

Absoluta masculí
1r Oriol Cardona
2n Joan Reyné
3r Jordi Palomares

Absoluta femení
1r Clàudia Galícia
2n Laura Orgué
3r Mireia Miró

Espoir masculí
1r Oriol Cardona
2n Joan Reyné
3r Jordi Alís

Espoir femení
1r Marta Russo

Cadet masculí
1r Óscar Simó
2n Albert Ayats
3r Joan Solé

Cadet femení
1r Paula Sellol

Júnior masculí
1r Aribau Portillo
2n Sergi Lambea
3r Quim Llort

Junior femení
1r Júlia Casanovas
2n Maria Illa
3r Erola Bisquert

Màster 40
1r Jonathan Valladares
2n David Garcia
3r Ferran Bustamante

Màster 50
1r Jaume Estanyol

 

Fotografies / Ivan Torres

[table id=212 /]