FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 31/10/2018

Obertes les inscripcions a les proves d’accés al Centre de Tecnificació de Curses per Muntanya (CTCMC)

Curses per Muntanya

L’Àrea Tècnica de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ha obert la convocatòria a les proves d’accés al Centre de Tecnificació de Curses per Muntanya de Catalunya (CTCMC), que se celebraran el 2 i el 16 de desembre.

Hi poden participar tots els nois i noies nascuts entre 1999 i el 2004 (15-20 anys), que hauran de triar entre Matadepera i Ripoll per a fer les proves. Per facilitar els desplaçaments, el diumenge 2 de desembre les proves d’accés seran al poliesportiu municipal de Matadepera i, el 16 de desembre a Ripoll, al Centre de Tecnificació Esportiva l’Avellaneda.

Per a fer la inscripció, els interessats han de presentar la documentació descrita al formulari d’inscripció abans del 28 de novembre.

Programa aproximat de les proves:

9:00 Arribada
9:00 – 9:30 Explicació i presentació del CTCMC
9:30 Inici proves físiques d’accés
15:00 Inici de les entrevistes personals individuals

Descripció de les proves físiques:

  1. Prova de multi-salts laterals: repetició del màxim nombre de salts laterals que els subjectes puguin desenvolupar durant un minut, superant una alçada de 20 cm. Valoració de la coordinació i la potència aeròbica dels aspirants.
  2. Prova de velocitat: recórrer 150 metres lineals. Valoració de la capacitat anaeròbica alàctica dels aspirants.
  3. Prova específica d’ascens: recórrer aproximadament 3 quilòmetres i 350 metres de desnivell positiu. Valoració de la resistència aeròbica dels aspirants.
  4. Prova de descens: descens no cronometrat d´uns 100 metres lineals, on es valorarà la tècnica de baixada dels aspirants.