FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 11/01/2022

Oberta la convocatòria per a la concessió de l’explotació de l’alberg excursionista de l’Albiol

BTT Curses per Muntanya Excursionisme Refugis

La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) obre la convocatòria per a la concessió de l’explotació de l’alberg excursionista de l’Albiol “Josep Golorons”.

Aquesta convocatòria estarà oberta fins al pròxim divendres 18 de febrer, data de termini d’entrega de la documentació en qualsevol dels formats permesos a les bases.

Tots els aspirants podran visitar les instal·lacions de l’equipament el dijous 27 de gener a les 11:00h. Els interessats en fer aquesta visita hauran de posar-se abans en contacte amb el Comitè de Refugis de la FEEC, a través del correu electrònic refugis@feec.cat o al telèfon 93 412 07 77 per a confirmar la visita.

Totes les característiques tècniques i les condicions de l’explotació d’aquest nou alberg excursionista es poden trobar dins del plec de condicions.

Consulta el Plec de Condicions per a la concessió de l’explotació de l’alberg excursionista de l’Albiol.

L’alberg excursionista de l’Albiol

Després que l’Ajuntament de l’Albiol fes públic el plec de clàusules administratives particulars per a la concessió administrativa d’ús privatiu de l’alberg excursionista de l’Albiol “Josep Golorons” la Federació va presentar el seu projecte, que finalment va ser l’escollit pel tribunal de selecció.

Situat en l’entorn natural de les Muntanyes de Prades, l’edifici es troba a l’entrada del poble de l’Albiol (Baix Camp). Es tracta d’un edifici format per una planta baixa, on hi ha la zona de bar, restaurant, zona de descans i dos lavabos. En la primera planta hi ha les 8 habitacions que poden acollir fins a 46 persones i dos lavabos i dutxes grans comuns. En la planta baixa, connectat amb l’alberg, però amb una entrada independent, hi ha un habitatge pels responsables del refugi, compost per un menjador-sala d’estar, dues habitacions (una d’elles doble) i un lavabo complert. L’alberg també té una zona exterior amb una àmplia terrassa i una sala polivalent adjunta ideal per impartir qualsevol tipus de formació i/o conferència, amb equip de projecció inclòs.                                                           

Com a activitats de muntanya pròpiament dites, l’excursionisme, el senderisme, les curses per muntanya i la bicicleta de muntanya han de ser sens dubte les disciplines de muntanya estrella per recórrer l’entorn més proper a l’alberg excursionista de l’Albiol. La serra de Prades és un terreny de joc espectacular per a la pràctica d’aquestes activitats de muntanya. Es tracta d’un conjunt de serres de la serralada Prelitoral catalana que ocupen 307 km2 i s’estenen per les comarques el Baix Camp, Alt Camp, Conca de Barberà, les Garrigues i el Priorat. Precisament la Generalitat de Catalunya va anunciar fa unes setmanes que en breu iniciaria els treballs per tramitar la declaració del futur Parc Natural de les Muntanyes de Prades.

El terme municipal de l’Albiol geogràficament també en forma part. És una serralada amb una tradició excursionista molt important, segurament poc coneguda pels excursionistes de fora de les comarques de Tarragona. Tenir una instal·lació pròpia de la FEEC en aquesta contrada ha de servir per acostar aquesta contrada al col·lectiu de federats, socis d’entitats excursionistes i amants de la muntanya en general.

A banda de les nombroses rutes excursionistes que discorren per aquestes espectaculars muntanyes a tocar de la Costa Daurada, dos dels senders homologats de la FEEC passen pel mateix poble de l’Albiol. D’una banda el GR® 65.5, més conegut com a Camí de Sant Jaume a Catalunya. També passa pel municipi de l’Albiol el sender de petit recorregut PR®-C 20, que uneix el mateix poble de l’Albiol amb el GR® 171 a l’alçada del refugi dels Cogullons, a les Muntanyes de Prades.

L’Albiol ha de ser un punt de referència per la pràctica de la bicicleta de muntanya, per aquest motiu un dels reptes que ens marquem des de la FEEC és convertir el refugi en un punt de sortida i arribada de diferents rutes.