FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Jesús Gracia
Foto: Jesús Gracia

Notícies - 29/05/2023

Obert el tràmit de renovació i sol·licitud del segell Petjada Verda-FEEC

Natura

L’Àrea de Natura de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ha activat la renovació i la sol·licitud del segell Petjada Verda-FEEC. El tràmit havia estat temporalment tancat atès que calia actualitzar les normes i les exigències esportives actuals. A partir d’ara ja es pot requerir a través d’aquest enllaç.

La Petjada Verda és un concepte que sintetitza l’impacte de l’activitat humana sobre el medi natural. Així és que el segell Petjada Verda-FEEC va néixer amb l’objectiu de reconèixer i incentivar les bones pràctiques ambientals en activitats de muntanya. La seva finalitat fonamental és avaluar l’impacte que tenen aquest tipus d’esdeveniments en la natura, així com examinar el seu grau de sostenibilitat.

Donat que l’impacte ambiental no és el mateix depenent del nombre d’inscrits a la prova, el tràmit de sol·licitud consta de dues modalitats: més de 100 participants i menys de 100. La generació de residus, la contaminació acústica o la degradació del sòl diferiran d’un escenari a un altre.

Les entitats han de tramitar el segell tot responent el formulari de sol·licitud, d’aquesta manera podran determinar l’impacte a la natura de les activitats que organitzen. Des de l’Àrea de Natura de la FEEC es donarà assessorament i suport per a convertir aquests esdeveniments en sostenibles.