FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Núria Picas comença el seu repte d’enllaçar Cavalls del Vent i Carros de Foc en un sol dia | FEEC

Notícies - 22/06/2016

Núria Picas comença el seu repte d’enllaçar Cavalls del Vent i Carros de Foc en un sol dia

Demà al vespre l’esportista catalana, Núria Picas, de l’Associació Esportiva Mountain Runners del Berguedà, corredora d’ultrafons i alpinista, millor esportista femenina catalana del 2015 i actual campiona de l’Ultra Trail World Tour, comença el seu repte “Home to home”.

L’objectiu és enllaçar, amb poc més de 24 hores, els dos grans recorreguts de Cavalls del Vent i Carros de Foc, que transcorren les muntanyes del Parc Natural del Cadí-Moixeró i el Parc Nacionals d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. Són 137 quilòmetres i 14.200 metres de desnivell pel Pirineu català, que la manresana afincada a Berga pretén recórrer amb el mínim temps possible. El repte arrencarà demà dijous 23 de juny, vigília de Sant Joan, a les 19.30 hores al refugi Lluís Estasen, de la xarxa de refugis de la FEEC des d’on començarà el recorregut de Cavalls del Vent que passarà, entre d’altres, pel refugi Sant Jordi i el refugi Prat d’Aguiló, de la FEEC al llarg de 82 quilòmetres.

Un cop finalitzat el recorregut de Cavalls del Vent, es preveu que un helicòpter la porti fins a l’inici del recorregut de Carros de Foc, al refugi Colomina, també de la xarxa de refugis de la FEEC, des d’on recorrerà els 55 quilòmetres de la ruta, passant per la resta de refugis del Pallars a la Vall de Boí (l’Alta Ribagorça), entre els quals el refugi Mallafré, de la xarxa de la FEEC.