FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 13/03/2014

Núria Picas, amb l’equip Buff Trail del 2013, tancarà el Cicle Muntanya.cat

Els corredors de la temporada 2013 del Buff International Trail Running Team seran els encarregats de tancar el Cicle Muntanya d’aquest any. L’equip Buff de Trail ha estat molt actiu ens els darrers temps, i els seus corredors figuren entre l’èlit mundial de les curses de muntanya. Núria Picas, Pau Bartoló, Arnau Julià i Gerard Morales explicaran les seves vivències en curses de llarga distància arreu del món en la última sessió que tindrà lloc al Pavelló Suècia de Berga el proper diumenge, 16 de març, a les 19 hores.

El calendari d’activitats del Cicle Muntanya 2014 es va iniciar amb Òscar Cadiach i la “14+1×8000 Himalayan Challenge” a Berga. Aquest any també hi han passat: Adrià Chueca, amb “El Petit Tibet, pedalant i en solitari”, Marieta Cartró, amb “L’escalada com a superació personal”; Climent Puig i Jordi Solergibert, amb “Turquia a Tadjikistan en bicicleta”.

Aquest cap de setmana hi ha una mena de traca final amb Alfons Gaston i “Els Pirineus: una gran travessa amb esquís”, aventura que també trobareu a la portada del primer número de la revista Vèrtex d’aquest any, i amb Alberto Iñurrategui, un dels muntanyencs més reputats del món, per ser el més jove en assolir els 14 vuit-mils del món, una activitat en què ha invertit 11 anys de la seva vida.

cicle-muntanya-cat-2014Un cicle solidari i amb projecció

L’agrupació de les sis entitats excursionistes principals de la comarca, CquiE (Centre Quitxalla Excursionista), CAG (Centre Alpí Gironella), CEB (Club Esquí Berguedà), l’Associació Esportiva Muntain Runners del Berguedà, UEC (Unió Excursionista de Catalunya) de Bagà, i l’AMB (Associació de Muntanyencs Berguedans), sota la marca ciclemuntanya.cat, i l’experiència acumulada al llarg d’aquests més de 30 anys, ha permès que el ciclemuntanya.cat esdevingui un referent a la comarca i comarques veïnes.

El Ciclemuntanya.cat cada any intenta contribuir en iniciatives solidàries i de desenvolupament humà de col·lectius necessitats. Per això cada any es fa donació dels diners recaptats en les conferències a una entitat sense ànim de lucre que treballi en l’àmbit de la col·laboració social. Els diners recollits durant els dies del Cicle s’atorgaran enguany a l’Associació Alpinistes Solidaris, un projecte de creixement esportiu amb l’objectiu de difondre la pràctica i el coneixement de l’alpinisme i l’escalada entre el jovent en situació de risc social.