FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Nonstopaliments
Foto: Nonstopaliments

Notícies - 24/08/2020

“Non Stop Aliments”: El repte solidari que creuarà Catalunya corrent per muntanya

Curses per Muntanya

Aquest dilluns i fins al 29 d’agost, el repte solidari “Non Stop Aliments: El camí de l’esperança” recorrerà Catalunya de nord a sud.

El projecte sorgeix amb la idea de recaptar la màxima quantitat d’aliments possibles per tal de donar suport al Banc d’Aliments a través de l’esport. Des de la FEEC volem donar suport a aquesta iniciativa que fusiona la passió per les curses per muntanya i l’àmbit més solidari.

El projecte consisteix en la realització d’una ruta non-stop de 600 quilòmetres de distància que creua tota Catalunya pel senders homologats GR 1GR 7. El punt de partida será Sant Martí d’Empúries (Alt Empordà) i la meta serà la població ebrenca de Roquetes (Baix Ebre).

La idea és realitzar 600 quilòmetres, des de al Costa Brava fins al sud, gaudint dels diferents paisatges i poblacions de Catalunya durant aquests 6 dies de ruta. Els protagonistes d’aquesta aventura seran 15 esportistes, amants dels esports de muntanya, que s’han volgut sumar a aquest projecte i recorreran de forma unitària la totalitat del trajecte. S’adaptaran a tots els ritmes de forma que puguin fer els 600 quilòmetres tots plegats. La idea es poder recollir 1kg d’aliment per cada quilòmetre que faci cada participant i així poder aconseguir una gran quantitat d’aliments que anirán directes al Banc d’Aliments.

Tothom pot col·laborar

Tothom qui vulgui aportar el seu gra i donar aliments és benvingut. Es pot col·laborar sempre posant-se en contacte amb els mateixos participants o la organització, ja sigui de forma prèvia o on line. També es faran recollides d’aliments en els diferents pobles per on passi el recorregut gràcies a la col·laboració de les diferents entitats i grups que s’hi han volgut sumar. Finalment, una altra opció per col·laborar és donar directament a la pàgina web del Banc d’Aliments. Totes les aportacions, per petites que siguin, són benvingudes.

A més, des de l’0rganització están treballant per a què es pugui fer un seguiment de forma online del recorregut dels participants durant els dies de travessa i així conèixer en tot moment què passa en aquest repte que creua tota Catalunya. La finalitat d’aquest repte solidari és ben clara: No es tracta de competir, sino de passar-s’ho bé i ajudar.

El desenvolupament d’aquesta iniciativa es pot seguir al compte d’instagram @nonstopaliments