FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 17/12/2017

Nil Cardona i Alba Xandri, campions de Catalunya de Curses Verticals

Esquí de muntanya

El Campionat de Catalunya de Curses Verticals FGC Mountain Series 6.0 de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) s’ha celebrat en el marc de la dotzena edició de la CronoNiu, organitzada per La Molina Club d’Esports, el dissabte 16. Han participat un centenar de corredors.

La cursa de les categories absoluta i júnior masculí ha sortit des de la base del telecabina Alp 2500, cobrint un desnivell positiu de 685 metres. Les condicions de la neu al mur olímpic han estat òptimes per al desenvolupament de la prova, encara que en alguns punts el gel ha dificultat la progressió dels esquiadors.

Nil Cardona i Alba Xandri guanyen la CronoNiu i es proclamen campions de Catalunya de Curses Verticals

Nil Cardona (Ski Club Camprodon) s’ha proclamat campió de Catalunya en categoria masculina absoluta, amb un temps de 33 minuts i 32 segons. La cursa l’ha guanyat el francès Will Juillaguet amb 32 minuts i 13 segons, però per cal tenir en compte que per proclamar-se campió de Catalunya s’ha de disposar de la llicència FEEC.

Cardona ha comentat que “ha estat la primera cursa de la temporada. Venia a buscar sensacions. Portava un mes entrenant intensitat. Ara no tornaré fins d’aquí a un mes. Hem sortit a un ritme alt en cursa. En la darrera part del mur olímpic el francès m’ha agafat distància i ja no l’he pogut atrapar. L’ambient ha estat fred i sec i la neu s’agafava bé. Aquesta pista és dreta i amb una neu així es puja millor”.

El subcampionat ha estat per Jordi Alís (CE Cerdanya Skimo Team), amb 34 minuts i 8 segons. La tercera plaça del podi l’ha ocupat Joan Reyné (Ski Club Camprodon), amb 35 minuts i 1 segon.

En categoria femenina, Alba Xandri (UEC Bagà) ha estat la més ràpida i s’ha proclamat campiona de Catalunya, amb un temps de 42 minuts i 14 segons. El subcampionat se l’ha endut Maria Illa (AE Mountain Runners del Berguedà). La tercera plaça del podi ha sigut per Clàudia Sabata (AE Mountain Runners del Berguedà), que malgrat perdre una pell en la sortida de la cursa ha pogut remuntar posicions i acabar tercera.

La cerimònia de premis s’ha celebrat sota un ambient fred. A l’entrega ha assistit el president de la FEEC, Jordi Merino.

La CronoNúria clasurarà la copa catalana

La 5a edició de la CronoNúria (Memorial Ramon Casadevall), organitzada per l’UE de Vic, clausurarà la 12a Copa Catalana de Curses Verticals FGC Mountain Series 6.0. La prova es disputarà en l’entorn de l’estació d’esquí Vall de Núria el dia 30 de desembre.

Les inscripcions per la CronoNúria s’obren el dia 18 a les 0h i es poden formalitzar a través del web de la FEEC.

Fotos / Miquel Taverna