FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 02/05/2022

Natura, jocs i celebració a la tercera prova del calendari de Marxes Infantils

Vallès Oriental Excursionisme Excursionisme

El calendari de Marxes Infantils ha arribat a l’equador de la temporada amb la 22a  Marxa Infantil de Regularitat organitzada des del Centre Excursionista de Sant Feliu de Codines

En aquesta edició,  les 15 parelles participants van iniciar la marxa des de la població de Sant Quirze Safaja (Vallès Oriental) on  s’hi van poder desplaçar gràcies a un autocar de l’organització. Els nens i nenes (amb edats compreses entre 5 i 14 anys) van fer u un recorregut lineal d´11 km fins a Sant Feliu de Codines (Vallès Oriental) passant per vuit controls gestionats per voluntaris de l’entitat i familiars dels participants. 

A mig recorregut,  hi havia una parada per esmorzar i una altra -al mirador del Perer- per participar a les variades i entretingudes activitats, organitzades i dinamitzades per pioners i caps del grup del CAU “Makalu”.  Aquest era un element diferencial de la marxa que oferia activitats pels més petits a mig recorregut. 

Per acabar, donat que no es va poder celebrar el 20è aniversari de la Marxa al 2020 com a conseqüència de la pandèmia, els participants, familiars  i voluntaris  van poder tancar l´esdeveniment amb un dinar popular a Can Buixó amb dues paelles molt ben cuinades pel Grup Gastronòmic de la mateixa població “ Els poca gana” i a la posterior entrega de premis al local de l’entitat. 

Cal destacar, també, que una  part de l’import de la inscripció anava  destinada a projectes de captació de CO2 atmosfèric, una bona manera de contribuir en el desenvolupament de projectes de sostenibilitat ambiental .

En aquesta marxa de Regularitat, que forma part del calendari de Marxes Infantils de la FEEC, també hi va assistir la Marta Anglès Folch, encarregada de la vocalia d’Infància, Joventut i Famílies de la FEEC per seguir donant suport a  una activitat infantil que fomenta el descobriment del territori, el respecte per la natura, l’autonomia i la cooperació, entre d´altres valors. 

El calendari fa una aturada fins la tardor quan es faran les tres últimes marxes. La pròxima serà el 2 d’octubre a Castellar del Vallès (Vallès Occidental).