FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 27/05/2014

Mountain Wilderness de Catalunya organitza una jornada de preservació del camí del Bacello a Sotllo

Excursionisme

L’Associació internacional Mountain Wilderness, juntament amb la col·laboració del Parc Natural de l’Alt Pirineu, organitza una acció per preservar el camí de Bacello a Sotllo (Costa de Lari – Vallferrera) al Pallars Sobirà. La sortida, organitzada per al cap de setmana del 5 i 6 de juliol amb el nom “Preservar Camins”, s’emmarca dins l’Acció Mountain Wilderness de Catalunya 2014.

L’acció començarà el dissabte 5 de juliol a les 11 hores del matí, quan tots els participants es trobaran a Àreu i pujaran junts cap a Bacello. A les 3 hores de la tarda, totes aquelles persones que ho vulguin podran pujar fins als estanys i serrat de la Llaguna a 2.652 metres. A partir de les 8 hores del vespre, a la Cabana de Bacello, hi haurà un concert d’acordió. L’endemà, el diumenge 6 de juliol, tots els voluntaris es trobaran a les 8 hores del matí a la cabana de Bacello i s’iniciaran els treballs de preservació. Finalment a les 14 hores hi haurà un dinar de germanor i el comiat de tots els participants. Des de l’organització es recomana als voluntaris que duguin guants i estris de treball.

El Camí de Bacello a Sotllo és un tram històric que va d’Àreu fins a la Vall de Sotllo i que antigament era utilitzat pels pastors per anar del poble a les pastures. També era el camí que els excursionistes agafaven per pujar fins al cim de la Pica d’Estats abans de què es construís el refugi de la Vallferrera i és canviés la ruta habitual. L’acció, que es concertarà en aquest tram a 2.000 metres d’alçada, consistirà en millorar el seu estat de conservació: esporgant alguns pins, anivellant el ferm, fent alguns desguassos amb eines manual, refent algun mur de pedra sec, marcant bé el recorregut amb pintura groga i finalment reconstruint la passera de fusta que travessa el barranc de Sotllo.

Mountain Wilderness

L’associació internacional Mountain Wilderness és una entitat sense ànim de lucre, fundada l’any 1978, que es dedica a la preservació i defensa d’àrees de muntanya. Tot i que els seus territoris principals d’actuació són els Alps i els Pirineus, l’associació té representants i dur a terme accions en tots els continents.