FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 08/03/2021

Mountain Runners del Berguedà, muntanya en femení

Berguedà

Els noms de Maria Costa, Ares Torra, Carla Esclusa, Laia i Martina Gonfaus o Berta Guitart, són només alguns dels molts noms femenins que actualment es troben al planter de l’Associació Esportiva Mountain Runners del Berguedà.

El club s’ha convertit per mèrits propis els darrers anys en un referent en l’àmibit català, estatal i mundial gràcies a la llarga trajectòria en esports de muntanya i a la creació de la primera escola de Trail del territori.

Els MRB porten més de 15 anys creixent i treballant sobre un eix en comú, la muntanya. Eix que sempre acompanya totes les seves seccions: Escola Trail, Escola Skimo, Escola de BTT, la Berga Trail, etc. “Sempre amb els valors de l’esforç, la constància, el compromís, el treball en equip i el respecte a la natura” com explica la seva presidenta Judit Franch.

Des de l’agost de 2019 el club està guiat per un equip de 5 dones, totes elles molt diferent però amb un mateix objectiu: treballar per tirar endavant el club i deixar un llegat al territori. L’equip es veu enriquit per la diversitat que el composa, treballant amb un pensament divergent per donar resposta als diferents projectes i reptes del mateix club.

La junta està presidida per la corredora de curses de muntanya Judit Franch, acompanyada per Dolors Rego com a secretària i Yolanda Galindo com a tresorera de l’entitat. A més a més d’Elisabeth Cortina i Anna Aguilar a les vocalies. Un equip directiu format exclusivament per dones, cosa gens habitual en un club esportiu d’aquestes característiques però, que cal seguir treballant entre totes perquè hi hagi més clubs que s’hi sumin.

La junta és aquella figura que porta la gestió del club i vetlla pels seus socis, és una responsabilitat.

Franch destaca també que “aquesta és una feina que en molts casos no es veu, però que sense aquesta no es podrien tirar endavant molts projectes i, quan en veiem els fruits val la pena les reunions setmanals, els esforços i les hores invertides”.

Des de la mateixa junta de l’AE Mountain Runners del Berguedà ens expliquen que treballen amb la voluntat de poder oferir als esportistes que volen gaudir de la muntanya, un club on se sentin escoltats, cuidats i representats, “treballem per seguir sumant al territori i consolidar les diverses escoles, la Berga Trail i tots aquells projectes territorials en els quals puguem participar i crear sinèrgies, com per exemple fem amb l’Ultra Pirineu” segons la mateixa Franch.

Doncs, més enllà del dia a dia del club, la junta remarca que li agrada veure com passen fronteres i entre tots els socis porten el Berguedà arreu del món. “Per nosaltres és un orgull i, aquest sentiment de pertinença és el que ens fa fortes com a equip i volem transmetre a totes les joves que formen part de l’entitat. Creiem en el potencial de la comarca i la importància de promoure’l sempre des del respecte a la natura i d’una manera sostenible” resumeix la presidenta Judit Franch.

El darrer any, a causa de la situació generada pel COVID-19 des del Mountain Runners assumeixen que s’ han replantejat molts projectes, que ha calgut fer una pausa i reformular moltes coses per poder seguir amb la tasca del club, no ha sigut el millor any per arrencar com a junta però el veuen com un aprenentatge i un creixement com equip que ha de servir, del cert, en un futur.