FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 11/03/2015

Montserrat informa de les zones on es regula l’activitat per a la conservació de la fauna rupícola

Escalada

La Muntanya de Montserrat manté unes zones sotmeses a regulacions on no hi són permeses la pràctica de l’escalada ni la realització de vies ferrades ni canals equipades, o qualsevol altra activitat que pugui causar molèsties a la fauna rupícola, excepte el senderisme.

L’any 2008 el Patronat de la Muntanya de Montserrat va signar un acord sobre la regulació de l’escalada, les vies ferrades i les canals equipades al Parc Natural, on s’incloïen les àrees on, de manera temporal o durant tot l’any, quedaven regulades aquestes activitats per a poder conservar les aus rupícoles que nidifiquen a la zona.

Les àrees que queden controlades amb un període de regulació d’activitats són el sector del Serrat de la Vinya Nova a Sajolida, el Cap de les Canals, del Serrat del Cabrit a la Canal de Cirers, el recinte del Monestir, els Pollegons, el Clot del Tambor, les Feixades i la Cova del Duc, els Plecs del Llibre i el Montgròs, la Roca Roja, els Frares, els Mullapans, la Santa Cova, al Salnitre i les Garrigoses, els Degotalls, el Serrat del Moro, la Paret de l’Aeri i la Paret dels Diables, i el Camí de les Feixades. La resta del Parc, és d’ús lliure.

Més informació: Comunicat del Patronat de la Muntanya de Montserrat