FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Mireia Miró es penja la plata del Trofeo Mezzalama fent equip amb Laetitia Roux i Séverine Pont | FEEC

Notícies - 04/05/2015

Mireia Miró es penja la plata del Trofeo Mezzalama fent equip amb Laetitia Roux i Séverine Pont

Esquí de muntanya

La Mezzalama, última prova de Copa del Món, s’ha disputat aquest cap de setmana a Itàlia amb victòria de l’equip italià Damiano Lenzi, Matteo Eydallin i Michele Boscacci en categoria masculina, fent un temps de 5 hores, 10 minuts i 49 segons, i de l’equip format per Emelie Forsberg, Axelle Mollaret i Jennier Fiechter en categoria femenina, fent un temps de 6 hores, 35 minuts i 9 segons.

Després que la prova es cancel·lés per la previsió meteorològica poc favorable, aquest dissabte 2 de maig Itàlia ha acollit l’última i gran prova de la Copa del Món d’Esquí de Muntanya, el Trofeo Mezzalama. La catalana Mireia Miró s’ha endut la 2a posició al costat de les esquiadores Laetitia Roux i Séverine Pont (6 hores i 38 minuts), per davant de les italianes Tatiana Locatelli, Katrin Bieler i Annie Bieler (8 hores, 6 minuts i 41 segons). Les catalanes Marta Riba i Marta Garcia fent equip amb Nahia Quincoces han estat quartes (8 hores, 22 minuts i 17 segons).

En categoria masculina, el podi l’han completat l’equip també italià de Roberto Antonioli, Lorenzo Holzknecht i Manfred Reichegger (5 hores, 15 minuts i 29 segons), i l’equip d’Anton Palzer, Martin Anthamatten i Pietro Lanfranchi (5 hores, 15 minuts i 46 segons). L’equip català masculí de la FEEC format per Gerard Vila, Gerard Garreta i Joan Reyné s’ha classificat en 52a posició.

Marta Riba i Marta Garcia, campiones de llarga distància

Amb una Laetitia Roux imparable, que s’ha endut les victòries en modalitat individual, vertical i sprint, la catalana Marta Riba, de la Pobleta de Bellveí (el Pallars Jussà), membre del Club d’Esquí de la Pobla de Segur i de la Selecció Catalana d’Esquí de Muntanya, s’ha endut la victòria de la modalitat de llarga distància, al costat de l’osonenca Marta Garcia (Club Excursionista de Calldetenes) i Nahia Quincoces.

El recorregut de la Mezzalama han estat 45 quilòmetres amb un desnivell de 3.900 metres coronant dos pics de més de 4.000 metres d’alçada, on els esquiadors han competit encordats amb els membres dels seus equips. Aquesta vegada la meteorologia ha respectat totalment la prova, que s’ha realitzat sense cap incidència.